EEM Groepenkasten

Maandag 18 graden, daarna temperaturen tot 25 graden

zomer tropisch warm klazienaveen zonKlazienaveen – De Witte Koningsdag is nog maar net achter de rug. Temperaturen onder het vriespunt waren geen uitzondering. Ook nu is het nog koud en guur, maar als we de weerguru’s mogen geloven komt daar vanaf morgen verandering in.

Vandaag is het nog vrij bewolkt en kan er in het zuidoosten een bui ontstaan, maar morgen wordt het zonnig en met 15 °C een stuk aangenamer. Vrijdag kan het in Klazienaveen zelfs al 21 °C worden, met als hoogtepunt dinsdag 10 mei met temperaturen rond de 24 °C.

Vandaag vrij veel bewolking

In het binnenland komt vandaag vrij veel bewolking voor. Een enkele bui is niet uit te sluiten. In het westen breekt de bewolking en komt de zon steeds vaker tevoorschijn vanmiddag. De komende dagen zien we overal de zon en gaat de temperatuur omhoog. Nog hogere temperaturen mogen we vanaf Hemelvaartsdag verwachten!

Vandaag heeft de oostelijke helft te maken met vrij veel bewolking. Vooral vanmiddag kan een bui ontstaan. In het westen is het overwegend droog en breekt in de loop van de middag vaker de zon door. Met een graad of 11 is het nog steeds erg fris voor de tijd van het jaar.

De opklaringen breiden zich vanavond uit over de rest van het land, de temperatuur duikt dan in het binnenland richting het vriespunt. Lokaal koelt het af naar 0 graden. Aan de grond kan het op meer plaatsen een graadje vriezen.

Morgen wordt na een lange tijd weer een mooie lentedag, die niet meer zo koud verloopt. De temperatuur bereikt na een koude start in de middag een waarde van 12 °C aan zee tot 14 °C in het binnenland. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft waarschijnlijk droog. Daarbij staat er maar weinig wind uit het noorden. Aan zee steekt een frisse zeewind op.

Maandag schijnt in de ochtend de zon. In de middag neemt de bewolking toe en kan vooral in het noordwesten wat regen vallen. Met 14 tot 18 °C is het weer wat zachter. De wind draait naar het zuiden tot zuidwesten en neemt in kracht toe.

Dinsdag en woensdag schijnt de zon regelmatig, maar kan ook een bui ontstaan. Gelukkig valt de meeste regen in de nacht naar dinsdag. Met maxima van een graad of 15 is het iets frisser.

Bevrijdingsdag blijft met een beetje geluk droog en vooral in de ochtend schijnt de zon. Met een graad of 18 is het weer wat warmer. In het zuidoosten zou zelfs de 20 °C aangetikt kunnen worden!

Vanaf vrijdag kan beduidend warmere lucht ons land bereiken en neemt de kans op temperaturen van 20-25 °C significant toe! Vrijdag wordt het nog zo’n 21 °C, daarna zal het kwik geleidelijk aan richting de 24 à 25 °C kruipen.

(Bron: weeronline.nl)

weersverwachting klazienaveen week 18 en 19 2016

(Afbeelding: weer.nl)

 Back To Top