EEM Groepenkasten

Make-a-Wish Nederland waarschuwt voor nep-collectanten

collectebusRegio/Klazienaveen – Make-A-Wish Nederland waarschuwt op hun website voor nep-collectanten. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel zijn nep-collectanten geld aan het inzamelen uit naam van Make-A-Wish Nederland.

Hierbij richten zij zich voornamelijk op de seniorenflats in de regio’s en vragen om cash geld. Dit geld steken ze vermoedelijk in eigen zak. Via deze weg willen wij benadrukken dat deze collectanten op geen enkele manier aan onze stichting verbonden zijn.

ID-badges

Make-A-Wish Nederland voert wel degelijk wervingsacties uit via huis-aan-huis-werving en straatwerving. Echter hun medewerkers dragen altijd herkenbare kleding van Make-A-Wish Nederland. Daarnaast dragen ze speciale ID-badges om zich te kunnen legitimeren. Verder werkt Make-a-Wish met speciale machtigingsformulieren of met een tablet om nieuwe donateurs in te schrijven. En het allerbelangrijkste: de medewerkers van Make-a-Wish vragen nooit om contant geld!

Politie

Make-A-Wish Nederland betreurt het dat haar goede naam voor deze praktijken wordt gebruikt en dat goedwillende mensen daarvan de dupe zijn geworden. Bij twijfel over de oprechtheid van de collectant, kunt u altijd contact opnemen met het kantoor van Make-A-Wish Nederland (0348-408060) of uw plaatselijke politie.

Op deze website kunt u zien in welke plaatsen de Make-a-Wish medewerkers actief zijn.Back To Top