EEM Groepenkasten

Manon verloor haar voet; zus wint voor haar een auto

manon middendorp klazienaveenKlazienaveen – Zes weken geleden zat Manon Middendorp (17) uit Klazienaveen met haar vriend en schoonfamilie in een auto als ze plots achterop een vrachtwagen knallen. Iedereen heeft verwondingen die nog te overzien zijn, maar bij Manon is het helemaal mis. Haar beide voeten zijn gebroken en hebben diepe wonden. Ze ligt al zes weken in het ziekenhuis in Nijmegen. Haar ouders zijn dag en nacht bij haar.

Facebook

Ondertussen zat haar zus, Eline Middendorp (22), afgelopen woensdag door haar tijdlijn op Facebook te scrollen toen een bericht van Auto van Dijk haar aandacht trok. Ter ere van het dertigjarig bestaan van het bedrijf geeft de eigenaar een Ford Ka weg. Ze vindt dat haar zusje wel een lichtpuntje kan gebruiken en reageert:

Voor Manon wordt het in diezelfde week duidelijk dat haar voet niet meer gered kan worden. Afgelopen vrijdag werd ze voor de dertiende keer geopereerd. Haar voet werd geamputeerd.

In die paar dagen krijgt Eline ontzettend veel steunbetuigingen op haar reactie bij het autobedrijf. Honderden mensen liken de post en velen reageren met louter positieve berichten. Het is duidelijk: ‘zij verdient het.’

Hartverwarmend

De reacties zijn ook niet te missen voor Maurice van Dijk (36), werkzaam bij de garage. “We wilden een ludieke actie doen omdat het bedrijf dertig jaar bestond. We kregen ontzettend veel reacties. We verwachtten een beetje dat de auto naar iemand zou gaan die net 18 was geworden, maar toen kwam plotseling het verhaal van Manon voorbij. Dat werd door zo veel mensen ondersteund en dat is echt hartverwarmend om te zien. We konden, en wilden, niet anders dan haar laten winnen. Haar verhaal overstijgt het onze.”

‘Steuntje in de rug’

Afgelopen zaterdag werd bekend gemaakt dat Manon de auto won. Plaatselijke verkeersschool Nijland wil haar zelfs rijlessen cadeau geven. Eline: “Mijn ouders en Manon waren heel emotioneel. Eindelijk was er goed nieuws na al die weken. Ze heeft ontzettend veel gehad aan alle berichten die ze heeft ontvangen. Dat was echt een steuntje in de rug.”

Auto Van Dijk via Facebook: “Als extra krijgt ze ook haar rijbewijs! Verkeersschool Nijland zag onze actie en de vele reactie’s voor Manon en heeft voor haar, haar rijbewijs beschikbaar gesteld! Nog een keer gefeliciteerd! Manon ligt zelf in het ziekenhuis en daarom feliciteren we haar nu via Facebook. De uitreiking zullen we even moeten uitstellen, totdat ze hersteld is.”

Trots

Omdat Manon nog steeds in het ziekenhuis ligt, stuurt ze via Facebook een bericht naar het autobedrijf, vol van blijdschap. Ook Eline is blij, en bovenal trots op haar zusje. “Het is onvoorstelbaar hoe sterk ze is. Ze vindt het heel heftig allemaal, maar ze is ontzettend positief. Zo knap voor een meisje van 17 jaar. Daar kunnen velen nog een voorbeeld aan nemen.”

Aanpassingen

Het is nog niet duidelijk of Manon in de auto kan rijden zoals hij nu is. Eventueel moeten er aanpassingen gedaan worden, maar dat is van latere zorg. De auto blijft ondertussen bij Van Dijk staan. Maurice: “Als ze er aan toe is en weer mobiel is, dan is ze welkom om de auto op te komen halen met een heuse prijsuitreiking.”

Nog een leuke tip van Auto Van Dijk op Facebook:

Wil jij ook steun betuigen aan Manon, haar een hart onder riem steken of haar feliciteren met haar nieuwe auto? Dat kan via haar eigen Facebookpagina.

(Bron: metronieuws.nl)Back To Top