EEM Groepenkasten

Mantelzorgers in het zonnetje gezet in Week van de Mantelzorg

mantelzorg mantelzorgers zorg hand-in-hand handenRegio – Zorgen voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of een ander familielid kan iedereen overkomen, jong of oud. En ook al vinden mantelzorgers dit zelf vaak vanzelfsprekend, de gemeente Emmen wil hen een steun in de rug bieden. Daarom vindt van 7 tot en met 13 november de jaarlijkse Week van de Mantelzorg plaats. Op maandag 7 november verricht wethouder Jan Bos de officiële opening in Hotel Emmen.

‘Mantelzorg doe je samen’

Het thema dit jaar is ‘Mantelzorg doe je samen’. Het gaat bij mantelzorg namelijk niet alleen om de zorg voor degene waarvoor de mantelzorger zorgt. De mantelzorger zelf en eventuele andere gezinsleden horen er ook bij. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op mantelzorgers. Daarom is het belangrijk dat er aandacht voor hen is.

Activiteiten

Alle mantelzorgers die bij de gemeente bekend zijn, hebben enige tijd geleden een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de activiteiten. Het gevarieerde programma is samengesteld door Sedna, de Contactpunten Mantelzorg, de WMO-raad, verzorgingshuizen, kerken en de gemeente Emmen. De hele week kunnen mantelzorgers meedoen met allerlei gratis activiteiten, zoals verwenmomenten, muziek- en dansworkshops, lezingen en sportactiviteiten.

Extra aandacht voor jonge en werkende mantelzorgers

Net als voorgaande jaren is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers. Zij hebben het vaak moeilijk en komen meestal niet toe aan de dingen die ze zelf graag zouden doen. Daarom worden voor de jonge mantelzorgers speciale activiteiten georganiseerd. Zij kunnen meedoen aan een circus workshop of een middag bowlen en aansluitend barbecueën.

Ook voor werkende mantelzorgers is een speciale activiteit georganiseerd, zij kunnen op nachtsafari in Wildlands. Er zijn veel mensen die nog vaak ongemerkt werk en mantelzorg combineren. Sinds 2010 wordt ook door de Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen, Sedna, Univé, Zilveren Kruis, Gemeente Emmen en meerdere werkgevers veel aandacht besteed aan de werkende mantelzorger via het project Werk en mantelzorg.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top