EEM Groepenkasten

Marco Haak kandidaat Tweede Kamer namens partij Nieuwe Wegen

marco haak klazienaveen nieuwe wegenKlazienaveen -De 42-jarige Klazienavener Marco Haak telt zich namens de partij Nieuwe Wegen kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij staat op de 24e plaats.

Nieuwe Wegen is in november 2016 opgericht door Jacques Monasch. Hij had daarvoor de PvdA-fractie in de Tweede Kamer verlaten. De drijfveer om zich aan te sluiten bij Nieuwe Wegen is voor Haak het Oekraïne-referendum. Haak is fel tegenstander van het akkoord met Oekraïne. Al in april vorig jaar heeft Haak daarover contact gezocht met Monasch.

Haak stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 17e op de lijst van de PvdA in de gemeente Emmen. Hij kreeg daarmee geen zetel in de gemeenteraad. Haak was bovendien in de gemeente Coevorden actief voor de steunfractie van de PvdA.

Behoud sociale werkplaatsen

Eén van de peilers van Haak met Nieuwe Wegen is het behoud van sociale werkplaatsen. Maatschappelijke verantwoordelijkheden staan bij Haak zeer hoog aangeslagen. Ook iemand met een beperking verdient een goede kans in onze samenleving, aldus Haak. Voor hem is werk voor deze mensen in een beschermde werkplaats een pré. Ook horen volgens Haak alle kinderen in het speciaal basisonderwijs recht te hebben op speciaal vervoer en in het speciaal voortgezet onderwijs recht op een goede sociale werkplek.

Nationaal zorgfonds

Ook de invoering van een nationaal zorgfonds is één van de zaken waar Nieuwe Wegen voor pleit. Volgens Haak staat zijn partij op het gebied van immigratie en integratie voor een strengere aanpak dan de PvdA. “En wij zijn voor bindende referenda!”, besluit Haak.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: eigen foto)Back To Top