EEM Groepenkasten

Marktplein Klazienaveen wordt een stuk groter

klazienaveen oude marktplein google mapsKlazienaveen – Een fraai vernieuwd marktplein direct achter het centrum, dat is wat de EOP van Klazienaveen wou en wat het krijgt. Het wordt echter nog een stuk mooier, want aan de oostkant van het plein, tussen de Jonkheer de Jongestraat en de Van Echtenstraat, komt er nog eens zo’n 800 m2 grond bij. Dat betekent dat het originele marktplein nog eens een kwart groter wordt.

Opknapbeurt

Het is al langer bekend dat het oude marktplein aan een facelift toe was. De laatste jaren wordt het oude marktplein nog gebruikt als parkeerplaats en vinden er jaarlijks zo’n 8 evenementen plaats. Hobbels, losliggende stenen, een gebrek aan aansluitpunten voor elektra en wat dat niet wegloopt zijn de gebruikers een doorn in het oog, terwijl de staat van onderhoud steeds verder achteruit ging. Vorig jaar kondigde de gemeente al aan dat er 8 woningen op het aangrenzende terrein, waar voorheen het buurthuis De Snikke stond, zouden worden gebouwd. Tegelijkertijd zou ook het plein een opknapbeurt krijgen.

Nieuwe ontsluitingsweg

Zoals het nu lijkt zal er in mei dit jaar worden begonnen met de bouw van de 8 woningen. Daarvoor is een jaar uitgetrokken. Bovendien komt er op advies van de EOP een nieuwe ontsluitingsweg aan de westkant van het plein, tussen de Jonkheer de Jongestraat en De Omloop. Dit in verband met de bereikbaarheid van de hulpdiensten bij calamiteiten. De gemeente ging akkoord met deze constatering. Hierdoor gaat het stukje Van Echtenstraat tussen de Hervormde Kerk en de kruising met de Jonkheer de Jongestraat eruit. Samen met een deel van de oude locatie van het Esdal College wordt dat weer bij het plein aangetrokken.

Win-win

Volgens de EOP is dit een win-win-situatie. Het marktplein wordt behouden voor evenementen en bovendien kunnen de evenementen verder van de huizen op het Snikke-terrein worden gehouden, waardoor de overlast beperkt blijft. De nieuwbouw wordt bovendien voorzien van extra isolatie en driedubbele beglazing.

Presentatie plannen

De plannen worden gepresenteerd op donderdag 8 februari tijdens een inloopavond in het Esdal College in Klazienaveen. De inloop begint om 16.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top