EEM Groepenkasten

Marloes de Vries genomineerd voor Drentse Talentprijs Cultuur

marloes de vries drentse talentprijs cultuur

Klazienaveen/Assen – Tot de genomineerden van de Drentse Talentprijs Cultuur behoort dit jaar ook illustratrice Marloes de Vries uit Klazienaveen. Naast Marloes zijn mede genomineerd gitarist Maartens Oomes, de band Orange Skyline, theatergezelschap Roodpaleis en de theaterzusjes Jorieke en Anika Abbing. Zij allen maken dit jaar kans op de Drentse Talentprijs Cultuur.

Selectie uit 61 personen

De cultuurprijs is een initiatief van cultuurorganisatie K&C. In totaal zijn 61 personen en groepen voorgedragen voor een nominatie. Doel van de prijs is getalenteerde personen en verenigingen te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. Vorig jaar ging de prijs naar actrice Rosa da Silva uit Klazienaveen.

Cultuurprijs Emmen

Illustrator Marloes de Vries won vorig jaar de Cultuurprijs Emmen waar ze werd geprezen om haar veelzijdigheid, productiviteit, sterke talent en herkenbare beeldtaal. Marloes werkt tegenwoordig vanuit Rotterdam aan nationale en internationale opdrachten. Wil je meer weten over het werk van Marloes? Kijk dan op haar website.

Geldbedrag en sculptuur

Wie er dit jaar met de prijs vandoor gaat zal blijken op 23 maart aanstaande, tijdens een bijeenkomst in Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De winnaar krijgt 2500 euro en een sculptuur van glaskunstenaar Edith Benedictus.

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top