EEM Groepenkasten

Martijn Storm en Bert Beuker uit Klazienaveen op lijst PVV Emmen

pvv partij voor de vrijheid gemeenteraads verkiezingen emmenKlazienaveen/Emmen – Martijn Storm en Bert Beuker, beide uit Klazienaveen, staat op de lijst van de PVV bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Emmen.

Onlangs maakte de PVV bekend mee te zullen doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Emmen. Emmen is daarmee de enige Drentse gemeente waar de partij van Geert Wilders meedingt naar de gunst van de kiezer.

Op de lijst van Emmen prijken 7 namen, waaronder die van eerdere genoemde 2 Klazienaveners. Lijsttrekker is Tom Kuilder (35), zoon van Jan Kuilder (72), onder andere bekend als ondernemer en prominent geldschieter van FC Emmen.

Tom Kuilder wordt op de lijst gevolgd door Martijn Storm uit Klazienaveen, Edwin Rixtum (Emmen), Sonja Kort (Emmen), Gerard Bos (Zandpol), Bert Beuker (Klazienaveen) en Patrick Notmeijer (Emmen). Sonja Kort is nu al actief voor de PVV in de Provinciale Staten van Drenthe.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat de PVV in Emmen meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen. De PVV was bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart dit jaar in Emmen de grootste partij.

In eerste instantie wilde de PVV meedoen in Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn en Hoogeveen, de gemeenten waar de PVV de meeste aanhang heeft. Geert Wilders deed afgelopen voorjaar een oproep. Mensen die graag PVV-raadslid wilden worden in deze gemeenten konden zich aanmelden. Daaruit kwamen 50 aanmelden voort. Er zijn gesprekken gevoerd met deze aanmelders en trainingen geweest. Hebben de mensen het PVV-DNA in zich? Wat is hun motivatie? Wat is hun politieke verleden? Overal werd naar gekeken. Een andere belangrijk punt was dat kandidaten absoluut geen partijhoppers mochten zijn.

Volgens een woordvoerder van de PVV kwam daaruit naar voren dat alleen in Emmen een kwalitatief sterke lijst kon worden opgesteld.

Korte lijst

De PVV erkent dat de lijst met 7 kandidaten relatief kort is, maar dat ze liever een korte lijst met goede kandidaten hebben dan een lange lijst met daarop mensen die kwalitatief minder zijn. In het geval de PVV bij de verkiezingen meer dan 7 zetels zou behalen, dan worden de overige gewonnen zetels verdeeld over andere partijen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top