EEM Groepenkasten

Martin Kwint doet Triathlon voor Energy4Kids

Martin Kwint Triathlon Klazienaveen Stichting Energy4Kids 2016 03Klazienaveen – Martin Kwint uit Klazienaveen doet dit jaar mee aan de halve Triathlon in Klazienaveen, waarbij zijn sponsoropbrengst volledig ten goede komt aan de Stichting Energy4Kids, een stichting die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekten.

Hardlopen

De 47-jarige Martin Kwint heeft altijd aan al sport gedaan. Tot zijn 18e ongeveer heeft hij gevoetbald. Daarna is hij gaan hardlopen, maar niet echt serieus. Dan weer 2 weken wel, dan weer 6 weken niet en zo ging dat ongeveer. Toen hij 24 jaar was, en inmiddels al getrouwd, is hij weer gaan voetballen bij DVC. Dat heeft hij tot ongeveer zijn 30e gedaan, maar toen kreeg hij last van blessures. Omdat hij ook graag mag wandelen is hij gestopt met voetballen voordat de blessures te ernstig zouden worden en ook het wandelen niet meer zou kunnen. Toen is hij ook weer gaan hardlopen.

Eerste Alpenrit

In 2006 heeft hij zijn eerst MTB gekocht. “Ik wou altijd al graag de berg op fietsen, dus in 2007 heb ik mijn 1e bergrit in de Alpen gefietst.”, aldus Martin. Dat was ook het jaar dat Martin wat stabieler ging sporten, dus meer geregeld en wat vaker. “Dat komt eigenlijk door Jannes Bosman. Het is allemaal zijn schuld.”, lacht Martin. “Ik deed altijd al de 10 kilometer bij het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen en de Oliebollencross. Eigenlijk nooit andere wedstrijden. In 2007 kwam ik Jannes tegen bij de Oliebollencross en die zei dat ik maar met hen meest moest trainen. Veel gezelliger dan alleen en je doet vaak ook meer. En van het een kwam het ander.”

Martin Kwint Triathlon Klazienaveen Stichting Energy4Kids 2016 01

Alpe d’Huzes

“Ik mag graag gezellig bezig zijn, lekker sporten, dat is mooi. Heerlijk vind ik dat.”, vertelt Martin gepassioneerd. “Ik wou toen ook meedoen met de Alpe d’Huzes. Dat heb ik altijd al mooi gevonden en het is ook nog eens voor een goed doel. Het nadeel is dat je daar, ook als particulier, verplicht bakken vol met geld mee moet brengen. Dat is natuurlijk mooi voor zo’n stichting, maar als particulier eigenlijk bijna niet op te brengen. Sponsoren vinden is nou eenmaal lastig.”

In 2010 is Martin gaan werken bij de KPN en toen heeft hij alsnog met de Alpe d’Huzes meegedaan, maar toen met een bedrijfsteam. “Daar hebben we meer dan € 10.000,- bijeen gefietst. Dat was echt een geweldige ervaring en dat raakte mij echt. Ik vond het heel indrukwekkend, een heel indrukwekkende sfeer omdat iedereen die daar fietst een bepaald doel heeft.”

In 2014 werd de afdeling van Martin overgenomen door Spie. “Bij Spie heb ik op eigen initiatief zelf een fietstocht opgezet dat ook weer gekoppeld was aan een goed doel. Wij hebben toen met 6 man gefietst van vestiging naar vestiging. Alle opbrengsten kwam toen ten goede aan Stichting Kanjer Guusje.”

Triathlon

“Vanaf het begin wou ik al eens aan een triathlon meedoen. Dat vind ik echt een geweldige sport, met name door de afwisseling. Ik heb eerst de achtste triathlon gedaan en nu doe ik de kwart triathlon. Ik vind dat geweldig om te doen. Ik doe het dan ook alleen voor mijn plezier, voor het meedoen. Al een paar jaar loop ik met de gedachte om de halve triathlon te doen, maar het lopen hield mij steeds tegen. Daar zie ik echt tegen op om meer dan 20 kilometer hard te moeten lopen, vooral in combinatie met zwemmen en fietsen. “, zegt Martin.

“Vorig jaar heb ik zelf op de Olympische afstand van de triathlon meegedaan en als vrijwilliger meegeholpen met de kindertriathlon hier in Klazienaveen. Daar deden toen ook een paar minder valide kinderen aan mee. Dat greep mij zo enorm aan, dat vond ik zo’n geweldige prestatie. Toen dacht ik direct: Daar wil ik iets mee doen! Toen dacht ik, dat ga ik combineren. Volgend jaar (dat is dus dit jaar, red.) wil ik de halve triathlon doen, maar dan voor een goed doel. Dan heb ik ook gelijk een stok achter de deur.”

Martin Kwint Triathlon Klazienaveen Stichting Energy4Kids 2016 01

Stichting Energy4Kids

“Dat goede doel moest voor mij 3 peilers hebben: kinderen, minder valide, als het kan uit Klazienaveen. Mijn keuze is toen gevallen op Energy4Kids. Die komt dan wel niet uit Klazienaveen, maar met Betty Enninga uit Oranjedorp heeft deze Stichting een hele goeie kartrekker in deze regio, zij heeft kinderen op het Esdal College in Klazienaveen en ze loopt zelf ook altijd op het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen. Zodoende was de link al gauw gelegd en is de keuze gevallen op de Stichting Energy4Kids.”, verklaart Martin.

“Nu zoek ik mensen en bedrijven die mij willen sponsoren. De gehele opbrengst gaat voor de volle 100% naar de stichting, alle onkosten, zoals bijvoorbeeld de inschrijfkosten en dergelijke, betaal ik zelf. Ik wil zo veel mogelijk geld kunnen geven aan deze stichting. Daarom zoek ik sponsoren in mijn werkkring, maar ook in de privékring. Iedereen mag sponsoren: particulieren, bedrijven, stichting en dergelijke. Alles is welkom, elke euro! Dus voor diegene die mij wil sponsoren, heel graag! (de gegevens daarvoor staan onder aan het artikel, red.). “, laat Martin weten. “Mijn vrouw, mijn 2 kinderen, iedereen steunt mij voor de volle 100%. Ook het feit dat ik het voor het goede doel doe helpt mij over de drempel heen: ik wil, ik zal, ik moet!”

“Wie gaat de uitdaging met mij aan?”

Martin: “Inmiddels ben ik al druk aan het trainen en de trainingsintensiteit neemt steeds verder toe. Zoals gezegd is het voor mij een hele opgave. Voor het zwemmen en fietsen hoef ik relatief weinig te doen, dat gaat mij gemakkelijk af. Maar dan het lopen, daar heb ik de meeste moeite mee. Daar zie ik tegen op. Daarom zou het ook leuk zijn als er meer mensen mee zouden doen, allemaal met hetzelfde doel. Dus mijn vraag is: Wie gaat met mij meedoen? Wie gaat de uitdaging met mij aan?”

“Mijn doel is om het uiteindelijk binnen 6 uur te doen. Dat is mijn streven. Ik heb inmiddels al een fysio geregeld die mij om de 2 weken masseert. Ook de sportmedische test is al geregeld. Een gedeelte van deze kosten worden vergoed door mijn verzekering, de rest betaal ik zelf. Zoals gezegd: de volle opbrengst gaat naar de stichting!.”

Martin zoekt nog sponsoren

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Energy4Kids is Marting nog op zoek naar sponsoren. Iedereen, particulier of bedrijf, mag hem sponsoren. Het maakt niet uit hoeveel, elke euro is welkom. De gehele opbrengst komt ten goede aan de Stichting Energy4Kids, alle eventuele onkosten betaalt Martin uit eigen zak. Wil jij ook sponsoren? Stort dan je bijdrage op bankrekening NL75RABO0332364194 t.n.v. A.M.J. Kwint onder vermelding van “Martin’s uitdaging Energy4Kids”. Kijk voor meer informatie of contact met Martin op zijn facebookpagina.

Triathlon Klazienaveen

De 10e Plus Fischer Triathlon van Klazienaveen wordt gehouden op zondag 17 juli 2016. Meer informatie kun je vinden op www.triathlonklazienaveen.nl en op hun facebookpagina.

Meer informatie over de Stichting Energy4Kids is te vinden op www.energy4kids.nl.

Energy4Kids stofwisselingsziekteBack To Top