EEM Groepenkasten

Massale vissterfte in vijver Molenbuurt

area-reinigingKlazienaveen – Zondagochtend is er in de vijver van de Molenbuurt een massale vissterfte geconstateerd. Door omstanders werden er vandaag veel dode en naar lucht happende vissen gezien.

Een melding van de massale vissterfte is hierop vrijwel direct ook bij visvereniging Het Baarsje gedaan. Hierop schijnen er ’s morgens al onmiddellijk enkele leden van Het Baarsje geweest te zijn die een watermonster genomen hebben voor nader onderzoek.

vissterfte visvijver de molen klazienaveen

 

 

Area Reiniging

In het begin van de middag waren er al medewerkers van Area Reiniging ter plaatse en hebben een klein bootje te water gelaten om de situatie van de vissen in vijver beter in aanschouw te kunnen nemen. Op dat moment lagen er al veel vissen op hun zij boven in het oppervlaktewater van de vijver. Ook waren er nog veel vissen die rollend bovenin het water naar lucht aan het happen waren. De aangetroffen dode vissen zijn zoveel mogelijk uit het water gehaald. Wonderbaarlijk genoeg hebben volgens kenners ook veel vissen de dag overleefd. Tussen de gestikte vissen zaten prachtige exemplaren van brasems van 40 centimeter of zelfs meer.

vissterfte visvijver de molen klazienaveen

Noodzakelijk onderhoud

De beschuldigende vinger gaat nu naar de gemeente Emmen. De gemeente schijnt eigenaar van de vijver te zijn en zou dus ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de vijver zijn. Volgens omstanders stinkt het water de afgelopen jaren vooral in de zomer. Dit schijnt al meerdere malen aan de gemeente doorgegeven te zijn, maar er schijnt geen budget te zijn voor het noodzakelijk onderhoud. Bij een goed onderhoud hoort volgens de mening van velen een goede schoonmaak van de bodem van de vijver.

vissterfte visvijver de molen klazienaveen vissterfte visvijver de molen klazienaveen

(Foto’s 2, 3, 4, 5: Sylvia Hemme)Back To Top