EEM Groepenkasten

Matthijs Valentin gehuldigd door Klazienaveen Promotion

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016Klazienaveen – Matthijs Valentin is gisteren gehuldigd door Klazienaveen Promotion vanwege zijn heldendaad door afgelopen donderdag het ijskoude kanaal in te springen en een ree van een gewisse verdrinkingsdood te redden. Reden voor Klazienaveen Promotion om hem eens in het zonnetje te zetten met een bloemetje en een beloning van € 100,00.

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016

“Ik spring in de wieke!”

Afgelopen donderdag kwam Matthijs (15) rond 16.00 uur vanaf de Action richting de Aldi. Ter hoogte van de Aldi, net voor het tankstation, stonden wel zo’n 60 à 70 mensen naast het kanaal en aan de overkant stond de brandweer. “Ik ging kijken en toen zag ik dat er iets in het water lag. Ik dacht eerst een hond, maar dat bleek dus een ree te zijn. De mensen hadden geprobeerd de ree uit het water te halen, maar dat lukte niet. Ik heb mijn fiets neer gezet en ik dacht ‘Ik spring in de wieke!’. De ree zat maar een stukje van de kant, misschien op ongeveer 1/4 van de kant, dus daar kon ik nog staan. Ik naar de ree, nam hem in mijn armen en liep terug naar de kant. Daar hebben de mensen de ree en mij uit het water gehaald.”, aldus een trotse Matthijs.

Lees ook: 15-Jarige Matthijs Valentin duikt kanaal in en redt ree

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016

“Ik doe het zo weer”

De brandweer was omgelopen en was inmiddels ook ter plekke om assistentie te verlenen. Matthijs werd in een auto van één van de omstanders gezet om weer een beetje warm te worden. Matthijs: “De dierenambulance was er inmiddels ook en die hebben de ree direct overgenomen. Ik weet niet meer bij wie ik in de auto zat, maar ik wil die mensen graag langs deze weg bedanken!”

“Het water was echt koud, maar ik zou het zo weer doen!”, zegt Matthijs. “Zal ik het nog even voordoen?”, grapt hij.

Op de plek van zijn heldendaad is Mattijs door Bertus Niezing en Andries Kreeft van Klazienaveen Promotion in het zonnetje gezet. Hij kreeg een leuk bloemetje en een beloning van € 100,00. Op de vraag wat hij met die € 100,00 ging doen, antwoordde hij: “Ik ben aan het sparen voor een PlayStation 4, dus die doe ik daar bij!”.

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016

Matthijs wijst de plek aan waar hij in het water sprong.

Een echte held

Matthijs: “Ik heb meer dan 1.100 reacties gehad op Facebook. Echt geweldig!”. Op de vraag wat hij de allerleukste reactie vond zegt hij: “Ik vond ze allemaal leuk, maar de leukste vond ik die van de dierenarts zelf: ‘Wij vinden Matthijs een echte held!'”.

Bertus Niezing: “Toen ik Mathijs belde om hem uit te nodigen voor deze huldiging zei hij: ‘Meneer, mag ik nog wat zeggen? Die € 100,00 hoef ik niet hebben hoor. En ik heb het ook niet alleen gedaan, de mensen hebben ook geholpen hoor.’. Maar Matthijs was diegene die in het water is gesprongen en de ree naar de kant heeft gehaald, dus hij verdient dit echt.”

Na de huldiging heeft de hele groep, Matthijs, familie, Bertus en Andries, nog even koffie gedronken bij De Witte Olifant.

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016

matthijs valentin huldiging klazienaveen promotion 2016Back To Top