EEM Groepenkasten

Meer vertraging op lijn van Klazienaveen via Emmen naar Groningen

qbuzz bussen bus openbaar vervoerKlazienaveen – Lijn 300, oftewel de busverbinding Klazienaveen – Emmen – Groningen, heeft meer vertraging sinds de nieuwe dienstregeling in december is ingevoerd.

Volgens vervoerder Qbuzz ondervinden de bussen hinder van de verkeersdrukte in de spits op de N862 tussen Klazienaveen en Emmen. Daardoor lopen een aantal ritten regelmatig vertraging op. Het gaat hierbij volgens Qbuzz met name op de bussen die om 8.30 uur en 9.00 uur vertrekken vanuit Emmen en enkele ritten in de middagspits.

Oorzaken van de vertraging

Oorzaak van de toegenomen vertraging is volgens Qbuzz het feit dat de buslijn sinds de nieuwe regeling in december door de wijk Angelslo rijdt. Dat was daarvoor niet het geval. Volgens een woordvoerster was er toen nog tijd om eventueel oponthoud nog weer in te halen.

Bovendien zouden ook de werkzaamheden aan de N34 ter hoogte van de afslag Exloo, de extra files op de A28 en N34 in de winterperiode en de aanpassingen aan de rotonde bij Gieten een rol spelen. Bussen kunnen daardoor moeilijker vanaf het busstation de rotonde oprijden, aldus een woordvoerster.

Oplossing

Een kant-en-klare oplossing voor deze vertragingen heeft Qbuzz nog niet, dat wordt nog onderzocht. Een optie zou kunnen zijn om extra rijtijd in te calculeren en dan met name in de spits. Ook het inzetten van extra materieel en het aanpassen van de route zodat de bussen niet meer door Angelslo hoeven te rijden behoort tot de mogelijkheden.

Qbuzz gaat in gesprek met opdrachtgever OV-bureau Groningen Drenthe over de problemen en de eventuele oplossingen.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top