EEM Groepenkasten

Mega-speeltuin voor Zwartemeer

zwartemeer voetbalveldje de hoven Google MapsZwartemeer – Zwartemeer gaat een mega grote speeltuin realiseren op het grasveld tussen de Dwarsstraat, De Plaatsen, De Huizen en De Hoven. Deze speeltuin moet al eind juli klaar zijn.

De speeltuin krijgt een 7 meter hoge klimrots, 3 nestschommels, een dubbele wipwap, een duikelrek, een veerelement (een soort trampoline, red.) en een gigantisch klim- en klautertoestel van 12 bij 6,5 meter, een extra voetbalveld, een picknickbankje, rubberen tegels en nieuwe groenstroken. De totale aanleg zal naar schatting € 20.000 tot € 25.000 kosten.

Draagvlak

Op dit moment ligt er een kaal grasveld met bomenrijen en 2 doeltjes. Die doelen zullen ongeveer 15 meter gaan verhuizen. Volgens Lies Hemme van de Dorpsraad Zwartemeer werd het veld voorheen gebruikt voor diverse activiteiten, zoals zeskampen en carnaval. Op voetballen na gebeurt er nu eigenlijk niks meer met het veld.

Nadat buurtbewoners bij de Dorpsraad hadden aangegeven dat ze graag een speelgelegenheid voor de vele kinderen in de buurt wilden, gingen de bestuursleden onderzoeken of er voldoende draagvlak was en die bleek er volop te zijn. Als snel werd een petitie met 180 handtekeningen aangeboden.

Lokale ondernemers

Omdat de Dorpsraad niet zo daadkrachtig was om de hele som zelf te betalen hebben diverse lokale ondernemers een flinke duit in het zakje gedaan. Ook Lefier, die meerdere huizen rond het trapveldje heeft, deed spontaan een bijdrage. Bovendien doet de gemeente ook nog een bijdrage en zal het onderhoud ook voor rekening van de gemeente komen. Schoonmaakwerkzaamheden zullen volgens afspraak door de bewoners zelf uitgevoerd worden.

De datum voor de officiële opening zal nog worden bepaald, maar gaat in ieder geval gepaard met het oplaten van ballonnen door de plaatselijke jeugd.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Google Maps)

 

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top