EEM Groepenkasten

Memory Lane door het Veen nodigt mensen uit hun verhaal te vertellen

memory lane door het veenKlazienaveen – Heel Emmen is Culturele Hoofdstad van Drenthe dit jaar. Dat is te merken aan tal van bijzondere activiteiten. Een van de projecten is Memory Lane door het Veen. Het verhalenproject Memory Lane door het Veen nodigt mensen uit om te vertellen.

Vertellen van een persoonlijk verhaal

VK logo handtekeningVertellen van een persoonlijk verhaal helpt om een scherper blik te krijgen op vroeger en nu. Het vertellen van verhalen onderstreept ook een gezamenlijk band. Verhalen nodigen uit om herinneringen op te halen en zelf te gaan vertellen. En door te vertellen draag je ook iets over, kennis, ervaring en ook waarden, dingen die belangrijk zijn. Daarmee is het vertellen van verhalen ook vormend: Voor de verteller die weer eens de gelegenheid neemt om zijn persoonlijke verhaal te ordenen, en voor de toehoorder die een voorbeeld kan vinden in het verhaal van de verteller. Een overtuiging die stimuleert om een bepaalde kant op te gaan.

Memory Lane door het Veen probeert iets van die kennis, ervaringen en overtuigingen te ontsluiten. Met Memory Lane worden weer meer belangrijke verhalen toegankelijk gemaakt.

Komt u luisteren in uw buurthuis?
Komt u vertellen?

Kijk voor meer informatie op de speciale pagina op RTV Drenthe of op Facebook: Memory-Lane-door-het-Veen

Artistiek Klazienaveen 21 mei 2016

Memory Lane door het Veen maakt deel uit van de Erfgoedactiviteiten van Artistiek Klazienaveen dat gehouden wordt op zaterdag 21 mei 2016. In de week daaraan voorafgaand worden er diverse activiteiten in de verschillende buurtgebouwen gehouden, zoals een fototentoonstelling, kunst, verhalen festival, filmverhalen, Klazienaveen liederen, monumenten, traditionele lezingen, educatie erfgoed en nog heel veel meer.

De data voor de verschillende activiteiten zijn als volgt:

  • dinsdag 17 mei: Het Hoekje
  • woensdag 18 mei: De Molen
  • donderdag 19 mei: Kruidenveld
  • vrijdag 20 mei: Noorderbreedte
  • zaterdag 21 mei: Artistiek Klazienaveen met boekenmarkt
  • zaterdag 21 mei: afsluitende avond met onder andere alle hoogtepunten

Aansluitend, op zaterdag 21 mei, is het jaarlijkse Artistiek Klazienaveen met onder andere de boekenmarkt. De afsluitende bijeenkomst is op zaterdagavond 21 mei, met onder andere alle hoogtepunten van de voorafgaande week in de verschillende buurthuizen.

Aan het exacte programma in de buurthuizen en de afsluitende avond wordt nog hard gewerkt. Elk buurthuis krijgt in ieder geval haar eigen programma, zodat elk buurthuis een uniek programma heeft. Iedereen is van harte welkom. U hoeft daarvoor geen lid te zijn van het buurthuis. De toegang tot de buurthuizen is gratis. De eventuele versnaperingen zijn voor uw eigen rekening en komen volledig ten bate van de buurthuizen.

Noteert u alvast de data?

Zodra de exacte programmering bekend is, zal dit via Klazienaveen24.nl bekend gemaakt worden.

Klazienaveen24 informeert u over Memory Lane en andere bijzondere activiteiten in de buurthuizen. Noteert u alvast 21 mei? Dan is de slotavond van Artistiek Klazienaveen. Toegang gratis.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top