EEM Groepenkasten

Mensensmokkelaars in Zwartemeer hangt celstraf boven hoofd

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakZwartemeer/Groningen – Het Openbaar Ministerie eist 4 maanden celstraf wegens mensensmokkel voor een 34-jarige Emmenaar. Zijn 47-jarige uit het Duitse Pohlheim afkomstige oom kreeg een eis van 6 maanden te horen bij de rechtbank in Groningen.

Het tweetal werd op 30 december van het vorige jaar aan de kant gezet voor een controle bij de grensovergang bij Zwartemeer toen ze vanuit Duitsland Nederland waren binnen gereden.

Niet legitimeren

Beide uit Syrië afkomstige mannen hadden geldige papieren bij zich. Op de achterbank zaten echter 2 neven van de verdachten, waarvan er eentje minderjarig was. Die 2 eveneens uit Syrië afkomstige neven konden zich echter niet legitimeren.

Mensensmokkel groeiend probleem

Mensensmokkel is in Nederland een groeiend probleem. De maximum straf hiervoor is per 1 juli daarom verhoogd van 6 tot 18 maanden cel. De officier is van mening dat het bij deze zaak niet gaat om een georganiseerde mensensmokkel met als doel (veel) geld te verdienen. De verdachten vervoerden de kinderen van een broer die in Duitsland bleef. Ook dat is mensensmokkel en mag niet ongestraft blijven.

Op 19 december doet de rechter uitspraak.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top