EEM Groepenkasten

Met de Veenlandexpress door het Bargerveen voor senioren

BargerveenZwartemeer – Met de Veenlandexpress van Staatsbosbeheer door het Bargerveen, een gezellige dag speciaal voor de senioren/50 plussers van Zwartemeer, en dat bijna voor niks…!

Deze tocht wordt gezien als een cadeautje/waardering voor de ouderen in Zwartemeer met als doel: ontmoeting, beleving/herbeleving met Cultuur Historische Elementen. Daarnaast heeft het als doel om onze in Zwartemeer woonachtige ouderen, ook diegenen die wat minder goed ter been zijn, nog eens een kans te bieden om nog een keertje een kijkje te nemen in het Bargerveen.

Veenlandexpress

De ‘Veenlandexpress’ is een unieke huifkar. Een dubbeldekker met plaats voor ruim 60 personen. En met een ingebouwde lift tevens toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers! Geschikt voor allerlei groepsuitjes. De tocht met de huifkar ‘Veenlandexpress’, wat een onderdeel is van het project ‘Zwartemeer, Onze Goeie Grond’, vind plaats op woensdag 24 Augustus.  De deelname is voor de doelgroep tot en met een afsluitend drankje geheel gratis*.

Motorclub Black Eagle

De samenkomst voor deze ‘boeiende tocht’ is om 10. 00 uur in de kantine van de Motorclub Black Eagle aan de Kamerlingswijk oz. 9. Naast dat er eerst gezamenlijk koffie wordt gedronken met wat lekkers erbij, vertrekt de Veenlandexpress om ongeveer 10.30 uur voor deze ‘Cultuur Historische tocht’ door het prachtige natuurreservaat Bargerveen. Tijdens deze tocht zal er interessante informatie gegeven worden over de natuur en de vroegere bewoning, maar ook over de laatste afgegraven turf en de laatste ontwikkelingen in dit natuurreservaat.

Picknick

Om ongeveer 12.30 uur picknicken wij ergens midden in het veld met een verrassende muzikale omlijsting. Brood e.d. hoef je hiervoor niet zelf mee te nemen, wij trakteren! Na een korte pauze vervolgen wij onze route met de Veenlandexpress. Wij denken om ongeveer 16.30 uur weer terug te zijn bij de Motorclub Black Eagle en sluiten deze dag af met een drankje. Voor wie het wil: aansluitend is er soep met broodjes, georganiseerd door Vijftig Plus Zwartemeer. Hiervoor moet u zich wel aanmelden*.

Opgave

Opgave voor beide onderdelen is mogelijk bij:
Jan Batterink, Eemslandweg 61, telefoon 312568 of
Anne Hollander, De Banken, telefoon 06 – 22 94 25 77
Let op: Er is een maximum aantal plaatsen voor 60 personen! Het gaat in volgorde van aanmelding, en VOL = VOL!

Teleurstellen

Omdat wij liever niemand teleurstellen: Mocht de belangstelling zodanig zijn dat er meer aanmeldingen zijn, dan dat er plaatsen zijn, zal er een dag eerder eenzelfde soort tocht gehouden kunnen worden, namelijk op dinsdag 23 augustus. Ook voormalige inwoners van Zwartemeer van dezelfde categorie kunnen zich hiervoor opgeven, deze kunnen zich eveneens opgeven bij genoemde personen. Mochten deze eerst graag nadere informatie willen hieromtrent dan kunnen zij contact opnemen met Herman Lübbers telefoon 0591-315529 of 06-23 78 50 02

*(Voor de soep met broodjes brengt Vijftig Plus Zwartemeer slechts € 3,50 in rekening).

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top