EEM Groepenkasten

Metamorfose voor Brugstraat Klazienaveen gereed

Brugstraat Klazienaveen Reconstructie EindresultaatKlazienaveen – Op vrijdag 1 december is de Brugstraat in Klazienaveen weer open gegaan voor het verkeer. De straat heeft een totaal nieuwe aanblik gekregen. Op vrijdag 15 december is het officiële opleveringsmoment. Wethouder René van der Weide plant dan de laatste boom langs de straat.

De Planeet

Op 1 mei werd gestart met de herinrichting van de Brugstraat. De straat ging op de schop omdat het straatbeeld niet meer paste bij de nieuwbouwwijk De Planeet. Ook werd er vaak te hard werd gereden en moest de riolering worden aangepakt. Wethouder René van der Weide: “De vernieuwde Brugstraat geeft Klazienaveen een frisse, moderne uitstraling. De straat past nu goed bij het bijna afgeronde nieuwbouwproject De Planeet.”

De afgelopen 7 maanden is in de Brugstraat gewerkt aan een gescheiden rioolstelsel (regen- en vuilwater), er is een voetpad aangelegd, nieuwe parkeerhavens, bomen geplant en de rijbaan is smaller gemaakt. Het asfalt is vervangen door klinkers. De nieuwe inrichting van de Brugstraat moet ervoor zorgen dat het doorgaande verkeer sneller gebruik gaat maken van een route via de Pollux en de Antares.

Brugstraat Klazienaveen Reconstructie Oude Situatie

De oude situatie

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top