EEM Groepenkasten

Militairen komen in de klas in Klazienaveen

militairen voor de klas klazienaveenKlazienaveen – Op honderden basisscholen in Nederland komt deze week een militair voor de klas. Ook op OBS De Viersprong en De Brug zal een militair voor de klas komen.

Praten met Soldaten

Onder de noemer ‘Praten met Soldaten’ vertellen militairen van de Koninklijke Landmacht voor de klas hoe het is om militair te zijn, over hun werk, de krijgsmacht en de missies waaraan Nederland wereldwijd meedoet. Ze vertellen over hun ervaringen bij de Landmacht en over hoe hun normale dag eruit ziet, wat ze doen aan sport, over geweren en zo voorts. Scholen kunnen op deze manier aandacht besteden aan thema’s als vrijheid, vrede en veiligheid. De kinderen kunnen zoveel vragen als ze willen gedurende het 2 uur durende bezoek. ‘Praten met soldaten’ vindt plaats van maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei.

Goed en actueel beeld

Defensie kan geweld toepassen. Ze hebben mensen in dienst die hun eigen veiligheid in gevaar brengen in het belang van Nederland. Dit brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. Daarom vindt de Landmacht het belangrijk dat Nederlandse burgers, dus ook de jongeren, een juist beeld hebben van de krijgsmacht en van de mensen die daar werken.

Demonstratie in Havelte

Zaterdag kan iedereen de Landmacht ontmoeten in Havelte. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er allerlei demonstraties en activiteiten op de Johannes Postkazerne.

In Klazienaveen, Erica, Weiteveen, Emmer-Compascuum, Valthe en Emmen zijn diverse scholen die een militair op bezoek krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.defensie.nl.

(Foto: www.defensie.nl)

 Back To Top