EEM Groepenkasten

Militairen oefenen in Klazienaveen

militaire oefeningen klazienaveen fennek

Noord-Nederland/Klazienaveen – Van 9 tot en met 12 maart houdt het 43e Brigade Verkennings Eskadron in het ‘vierkant’ Franeker-Eemshaven-Klazienaveen-Emmeloord een grote militaire oefening.

De militairen zullen dan verschillende zaken oefenen, van verplaatsen met voertuigen en verplaatsing te voet tot observatieposten en andere verkennerstaken.

Tijdens deze oefeningen wordt gewerkt met het verkenningsvoertuig de ‘Fennek’. De Fennek kenmerkt zich door het geringe geluid dat het voertuig produceert en door de kenmerkende vorm.

Geen munitie

Tijdens de oefeningen wordt telkens gewerkt in ploegen met 2 voertuigen met elk 3 personen aan boord. Hierbij verplaatsen de militairen zich gewapend door het gebied. Hierbij wordt er echter geen gebruik gemaakt van munitie, ook niet van oefenmunitie.

Schademelding

Het leger heeft de grootste voorzorgsmaatregelen genomen. Indien zich door de oefening echter toch schade ontstaat kan dat worden gemeld bij jdvclaims@mindef.nl. Vermeld hierbij zoveel mogelijk gegevens, zoals het kenteken van het voertuig, de datum en tijd, de plaats, het soort schade en dergelijke.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top