EEM Groepenkasten

Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers blij met Drenthe Loopfestijn

edith shippers drenthe loopfestijn klazienaveenKlazienaveen – Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is enthousiast over het Drenthe Loopfestijn zoals dat jaarlijks in Klazienaveen wordt georganiseerd. Dit internationale evenement maakt mensen enthousiast en brengt de sporters dichtbij de mensen. Op de facebookpagina van het Drenthe Loopfestijn nodigt zijn iedereen uit om te komen kijken, of nog beter deel te nemen, aan het 32e Drenthe Loopfestijn op 31 mei 2015 en wens zij alle deelnemer veel succes.

Edith Schippers

“Beginnen met hardlopen, dat is voor veel mensen niet zo moeilijk. Je bent enthousiast, je trekt je gympen aan, en je loopt de deur uit. Maar dan, na die eerste keren, komt het erop aan. Er is natuurlijk altijd wel iets op tv, er ligt nog werk, je vrienden komen, je bent moe. Redenen genoeg om niet meer te gaan. Volhouden is dus best moeilijk. Maar wie doorzet, zijn eerste 5 of haar eerste 10 kilometer heeft uitgelopen, weet hoe fantastisch het voelt. Ik ben in Zuidoost-Drenthe opgegroeid en heb zelf ook nog wel hard gelopen in Wachtum. Een marathon is natuurlijk een andere zaak. Dat is mij nooit gelukt. Ik heb veel respect voor de serieuze trainingsuren die mensen daarvoor maken.

De resultaten kunnen we zien bij de 32e editie van de marathon van Zuidoost-Drenthe.

Het zijn internationale evenementen zoals deze, die mensen enthousiast maken. Je kunt de sporters van heel dichtbij zien en bij jou in de regio. Maar je kunt ook zelf meedoen. Gewoon op je eigen niveau en je eigen afstand. Want er lopen niet alleen topsporters mee, maar ook amateurs, jong en oud. Of het nou 750 meter is, 1500 meter of 3 kilometer. Het is geweldig dat kinderen en jongeren meedoen. Sporten is leuk, gezond en je raakt extra kilo’s kwijt. Wie sport zit gewoon lekkerder in zijn vel. En dat is aanstekelijk.

Ik hoop dat deze 32e editie van de Marathon iedereen in Zuidoost-Drenthe – en vooral de jongeren – aansteekt met het hardloopvirus.
Dus: Kom kijken! En beter nog: doe mee! Ik wens alle deelnemers veel succes!”

Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

(Bron: facebookpagina Drenthe Loopfestijn)Back To Top