EEM Groepenkasten

Mobiele Pokémon-game Pokémon Go razend populair

pokemon go nintendo nianticDe mobiele Pokémon-game Pokémon Go is officieel in Nederland nog niet beschikbaar, maar in de Verenigde Staten en Australië is het razend populair en heeft het al de hoogste plek in de ranglijsten van Apples Apple Store bereikt. Lees hieronder hoe je toch de game al legaal op je mobiele telefoon kunt installeren.

Pokémon Go

In Nederland is het mobiele spel nog niet via de Apple Store of Google Play verkrijgbaar, maar je kunt al wel voor Android legaal gratis downloaden. In de game kunnen spelers in de echte wereld Pokémon vangen door rond te lopen met hun mobiele telefoon. Ook strijden 3 verschillende teams om Pokémon-gyms.

Razend populair

Niantic, een voormalige Google-dochter die eerder de smartphonegame Ingress maakte, is de ontwikkelaar van het spel. Ook in Ingress moeten de spelers de echte wereld in. Niantic werkte voor Pokémon Go samen met The Pokémon Company. Nintendo heeft in de laatste een groot aandeel.

Ook in Nederland lijkt het spel razend populair te worden, ook al is het nog niet in de Appstores te verkrijgen. Voor Android is de game al als los APK-bestand te downloaden. iOS-gebruikers kunnen eventueel een gratis account aanmaken op een Australische of Amerikaanse App Store en het spel daar downloaden.

Wanneer de game ook in de Nederlandse App Stores beschikbaar is, is nog niet bekend.

pokemon go nintendo niantic 2

 

Smartphonemarkt

Veel Nederlandse Pokémon-gyms zijn inmiddels al in beslag genomen door de eerste spelers.

De game is gratis te spelen, maar met in-app aankopen kunnen spelers hun voortgang in het spel versnellen. In de eerste dagen leek het spel te lijden onder zijn eigen succes; de servers waren meermaals niet of slecht bereikbaar.

Voor Nintendo betekent Pokémon Go de tweede stap op de mobiele markt, na de verschijning van zijn eerste smartphonegame Miitomo. Het bedrijf brengt volgend jaar ook weer een nieuwe console uit, die de weinig succesvolle Wii U moet opvolgen.

Aandeel Nintendo

Het aandeel Nintendo is vrijdag sterk gestegen nadat de mobiele game Pokémon Go al direct razend populair werd in die landen waar het spel verscheen. Op de beurs in Tokio was Nintendo zelfs het meest verhandelde aandeel, hetgeen leidde tot een waardestijging van 9%. De marktwaarde van Nintendo komt daardoor op een totaal van ongeveer 20,6 miljoen euro.

(Bron: nu.nl)Back To Top