EEM Groepenkasten

Moestuinfestival: leer moestuinieren met kinderen

moestuinieren moestuinfestival moestuin kinderen 2018Groningen – Onkruid wieden, zaaien, plantjes water geven, groente en fruit plukken; kinderen vinden het vaak geweldig om te helpen in een moestuin. Maar een moestuin aanleggen en onderhouden klinkt ook als veel werk en dat weerhoudt scholen en kinderopvangorganisaties er vaak van.

Daarom organiseren we speciaal voor medewerkers in het basisonderwijs en de kinderopvang uit de drie noordelijke provincies op 7 juni het moestuinfestival.

Festival vol tips en inspiratie

Tijdens het festival kun je inspiratie opdoen om met kinderen te gaan moestuinieren. De deelnemers gaan zelf aan de slag in verschillende workshops:
Hoe zet je met anderen een moestuin op? Maak makkelijke moestuintjes voor peuters of in het basisonderwijs. Hoe zet je de moestuin in bij lessen en activiteiten? Hoe kook je lekker en gezond uit de moestuin met kinderen?

Daarnaast zijn er veel praktische tips en is er groente-kunst om naar te kijken en om op te eten!

moestuinieren moestuinfestival moestuin kinderen 2018

De wereld een beetje leuker en vrolijker maken

Liedewij Loorbach verzorgt de opening van het festival. Liedewij is freelance journalist, gespecialiseerd in duurzaamheid. Ze is gefascineerd door initiatieven die de wereld een beetje beter en vrolijker maken. Ze vertelt hoe je deze fascinatie ook bij kinderen kunt aanwakkeren door te gaan moestuinieren.

Praktische informatie

Het festival vindt plaats op donderdag 7 juni van 10.00 tot 15.00 uur, bij de Pionier – Suikerterrein (Energieweg 10, Groningen). Je kunt je opgeven via de website van GGD Fryslan. Deelname is gratis en de eerste 15 aanmeldingen per provincie ontvangen tijdens het festival een mooi moestuinpakket.
Het festival wordt georganiseerd door de makelaars Jong Leren Eten van de provincies Groningen, Drenthe en Friesland, werkzaam bij GGD Groningen, GGD Drenthe, GGD Fryslân en IVN Noord.

Het programma Jong Leren Eten

Jong Leren Eten is een initiatief van het ministerie van LNV en VWS en is erop gericht om kinderen (0-18 jaar) meer structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Gezond voor jezelf en gezond voor de aarde! Per provincie zijn er 2 makelaars Jong Leren Eten aangesteld die inventariseren welke partijen iets doen, willen of kunnen betekenen op het gebied van voedseleducatie (gezond en duurzaam) richting kinderopvang en scholen.
Zie voor meer informatie over het programma www.jonglereneten.nl.

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top