EEM Groepenkasten

Mogelijk zonneakker op gemeentelijk terrein in Oranjedorp

zonne-akkerOranjedorp – De Vereniging Parkmanagement Bedrijventerreinen Emmen B.V. (VPB) wil een zonne-akker realiseren op de locatie Oranjepoort, langs de autoweg tussen Klazienaveen en Emmen, met een oppervlakte van 38 ha.

De bedoeling is om met dit zonnepark circa 23 Megawatt aan energie op te gaan wekken. De gronden zijn in eigendom van de gemeente Emmen. Het college van burgemeester en wethouders wil hieraan meewerken. De VPB wil bij het ontwikkelen van de zonne-akker lokale bedrijven de kans geven om hieraan mee te werken. Ook worden voor het onderhoud van, en toezicht op de zonne-akker, lokale partijen benaderd. Nu de ondernemersvereniging toestemming heeft van de gemeente voor het gebruik van de gronden, gaat zij verder met onderzoeken. Ook zullen er gesprekken gevoerd worden met eventuele ontwikkelaars en maken de gemeente en VPB nadere afspraken over de voorwaarden. De VPB, bij monde van directeur Herman G. Idema, hanteert niet voor niets de leus dat samenwerken loont.

Meewerken

Wethouder René van der Weide wil graag meewerken aan de plannen: “Enige tijd geleden hebben wij met een structuurvisie Zonne-akkers bepaald waar in de gemeente ruimte is voor velden met zonnepanelen. Deze locatie past daarin. Bovendien zegt VPB ons toe om dit lokaal op te pakken en ook voor het onderhoud en toezicht te werken met mensen uit de omgeving. Ik kan geen betere manier bedenken om een mooie slag te maken in de verduurzaming van onze gemeente.”Back To Top