EEM Groepenkasten

Monarch Rally 2016 onder koude weersomstandigheden verreden

monarch rally 2016Klazienaveen – De Monarch Rally 2016 is dit jaar onder koude weersomstandigheden verreden. De start was zondagochtend 24 april bij Autobedrijf van Veggel te Klazienaveen.

Het Klazienaveense autobedrijf heeft dit jaar voor de tweede keer op rij de voorbereidingen getroffen voor de ontvangst van organisatie en deelnemers aan de Monarch Rally. Het weer liet enigszins te wensen over, met temperaturen die extreem laag voor de tijd van jaar zijn, hagel, natte sneeuw en met een koude noordenwind erbij, ver van ideaal.monarch rally 2016 De equipes met een cabrio besloten dan ook maar om met een gesloten kap te gaan rijden.

65 Equipes!

De organisatie van de Monarch Rally is in handen van de Rotaryclub Emmen Monarch. Er werd gehoopt dat er een deelnemersaantal van 50 equipes zou zijn, hiermee zou dan een mooi bedrag voor het hospice ’t Huis van Heden in Emmen gerealiseerd kunnen worden. Dit doel werd ruimschoots gehaald: maar liefst 65 equipes namen deel aan de Monarch Rally. Om de de start nog spectaculairder te maken, werd dit jaar het startbordes uit de Hellendoorn Rally, beschikbaar gesteld door de organisatie van de Hellendoorn Rally, opgebouwd op het terrein van het Klazienaveense autobedrijf.Monarch Rally 2016 Maar bij zo’n startbordes hoort nu ook eenmaal een echte rallywagen, hiermee werd af en toe even een rondje in de directe omgeving gereden.

Route

Het routeboek was opnieuw perfect samengesteld en voor sommige equipes bleek het een ware puzzeltocht. De route die door Harm, Gerrit en Anne uitgezet was, voerde door de mooie Drentse omgeving richting Borger, Schipborg, en via Westerbork naar de eindbestemming in Emmen.Monarch Rally 2016 Onderweg werd er niet alleen genoten van de mooie omgeving, de koffie en broodjes, er moesten ook diverse rijvaardigheidsproeven uitgevoerd worden.

Winnaar

Tegen het eind van de dag kwamen alle deelnemers veilig aan op de eindbestemming.  Hierop kon de jury uiteindelijk tijdens het afsluitende diner de gelukkige winnaar  bekend maken. Dat bleek het team Rosche van de zusterclub uit Haselünne/Löningen als gelukkige winnaar feliciteren. De reacties van de deelnemende equipes waren zeer positief over de verreden Monarch Rally 2016. De uiteindelijke opbrengst, circa 6000 Euro, gaat naar hospice ’t Huis van Heden in Emmen. De Monarch Rally heeft met deze uitstekende opbrengst zelfs twee winnaars!

Bedanken

Rotary Monarch wil alle deelnemende equipes en de sponsoren van deze dag bedanken voor hun bijdrage die deze dag tot een onvergetelijk succes gemaakt hebben.

Sponsorlijst van de Monarch Rally 2016:

Autobedrijf Van Veggel (Klazienaveen)
Bij Maarten Oogmode (Emmen)
Bakkerij Borgesius (Nieuw Amsterdam)
Braamhorst (Interieurs Emmen)
Buursema Bouw  (Erm)
Caravan Centrum (Emmen)
Dontje Advocatuur (Emmen)
De Wijnkelder (Nieuw-Weerdinge)
Groene Buren (Emmen)
Gulf Martin van Steenwijk (Emmen)
Ingo Leth (Emmen)
Jan Menninga Design (Hoornsterzwaag)
Kieft All Office (Emmen)
Liefde voor de Drentse Aa (Schipborg)
Mondzorg Groep BV (Emmen)
Mulder Schilders (Emmen)
Plus Sandur (Emmen)
Café Restaurant Moorman (Erm)
Sligro (Emmen)
Tandartsenpraktijk Verhagen (Klazienaveen)
Turv Exloo Distellery (Exloo)
Uni Makelaardij (Klazienaveen)
Van der Valk Hotel Emmen (Nieuw Amsterdam)
Van Tuijl Tuinmachines (Emmen)
Venema Art (Nieuw-Amsterdam)
Westhart Brandbeveiliging (Klazienaveen)Monarch Rally 2016Monarch Rally 2016Monarch Rally 2016Monarch Rally 2016Back To Top