EEM Groepenkasten

Monte Christo! Bent u ook nieuwsgierig geworden?

monte christoKlazienaveen – Het al geruime tijd leegstaande pand waarin Le Barrage in het centrum van Klazienaveen gevestigd was, heeft een nieuwe huurder gevonden.

Het bedrijf Monte Christo Education Club uit Emmen gaat het pand in eerste instantie voor een periode van een jaar huren en neemt daarna naar alle waarschijnlijkheid het gebouw over. Monte Christo is vooral actief in de regio Zuidoost-Drenthe en Oost-Groningen. Sinds de oprichting in 2007 heeft Monte Christo al zo’n 200 jongeren begeleid. Monte Christo is een opleidings-/begeleidingsbedrijf dat mensen tussen de 18 en 27 jaar de helpende hand biedt richting zelfstandig wonen, werk of een opleiding.

Lees ook: Oude pand Disco Le Barrage krijgt nieuw leven

Overeenkomst

Het was Dick Foorthuis, eigenaar van modezaak Flair in Klazienaveen, die het bedrijf Monte Christo erop attent maakte van de mogelijkheden in het voormalige discopand. Het educatieve begeleidingsbedrijf kwam begin dit jaar met woningbouwcorporatie Domesta tot overeenkomst. Hierbij werd afgesproken dat de woningbouwcorporatie op zoek gaat bij de gemeente en andere instanties om een zogeheten ‘duurzaamheidssubsidies’ te kunnen bemachtigen voor de verbouwing van het pand.

Le Barrage

In de voormalige snackbar Le Barrage, waar menigeen van ons al frietjes, een frikandelletje of kroketje heeft gehaald, zal straks gezonde voeding worden bereid en verkocht. Het voormalige discogedeelte wordt omgetoverd tot een soort sportschool. Ook de winkel ernaast wordt door Monte Christo in gebruik genomen. Hierin komt een op technisch leerbedrijf, voor bijvoorbeeld het opknappen van fietsen en meubelen.  In de voormalige achterzaal wordt een ruimte voor auto-poetsen gerealiseerd.

Apartementen van de baan

In 2008 kocht Domesta de oude discotheek om er appartementen te bouwen, echter dit ambitieuze plan vond geen doorgang. Hierop kreeg de gemeente Emmen in 2009 voor de duur van drie jaar de oude discotheek gratis in bruikleen. De gemeente stak er destijds 90.000 euro in om het pand te verbouwen voor jeugdsoos Sparrow. Sparrow was kort voordien vanwege een brand dakloos geworden, echter de jeugdsoos, de laatste gebruiker van het pand, werd in 2011 failliet verklaard en sindsdien stond de oude discotheek leeg.

Website: Monte Christo

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top