EEM Groepenkasten

Mooi Wark gered van faillissement

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakRegio – Mooi Wark, bestaande uit William Bossong, Arnold Kuik, Bert Koops en John Roffel, is behoed gebleven voor een eventuele faillissement. Ze hebben met hun boekingskantoor Holties Producties een akkoord bereikt in de rechtbank in Assen.

De band zegt in financiële problemen te zijn geraakt door het uitblijven van betalingen van hun optredens door Holties. Ze krijgen nu een flinke som geld van het boekingskantoor, waardoor de band is gered van een faillissement.

Conflict

Het boekingskantoor gaat alsnog het geld voor de optredens vanaf eind juni aan de band overmaken. Het Ruinder bedrijf had als sinds mei niks meer betaald vanwege een conflict met de band. Sinds mei heeft de band een nieuwe boekhouder. Die ontdekte dat de band al jarenlang te weinig geld van Holties zou hebben gekregen. Daarna is het conflict tussen beide partijen ontstaan. De band zou daardoor zo’n € 100.000 zijn misgelopen.

Vanwege de penibele financiële situatie zou Mooi Wark volgens hun advocaat aan de rand van de afgrond staan en het nog maximaal zo’n 3 tot 4 maanden kunnen uitzingen. Dit jaar zou de band nog ruim € 15.000 te goed hebben van het boekingskantoor en in totaal, vanaf 2010, zo’n € 100.000. De band heeft het contract met het boekingskantoor inmiddels opgezegd.

Bodemprocedure

Sinds 2010 staat Mooi Wark onder contract bij Holties Producties. De kort-gedingrechter heeft echter geen uitspraak gedaan over of de band de afgelopen jaren daadwerkelijk te weinig geld heeft gekregen. Daarvoor zou de band een bodemprocedure moeten starten. Zo’n proces gaat echter veel langer duren, met name omdat Holties tot nu toe weigerde administratie over die periode aan de band te geven. Volgens de band had het boekingskantoor een verkeerde rekenmethode gebruikt voor het berekenen van de onkosten van optredens, zoals licht en geluid en de vergoeding voor de band. Dat geld zou Holties volgens de band in eigen zak hebben gestoken.

Om tafel

De rechter had beide partijen uitgebreid gehoord en ze vervolgens de gang opgestuurd met het advies om het verleden te parkeren en alleen te praten over de nijpende situatie. Dat was met succes. Mooi Wark en Holties Producties hebben afgesproken niet met de media te praten over de zaak. De band deed dat tot nu toe wel, waardoor het boekingskantoor naar de rechter stapte. Het boekingskantoor zegt door de band zwart gemaakt te worden en daardoor schade op te zijn gelopen.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top