EEM Groepenkasten

Moordenaar Volkert van der Graaf loopt marathon in Klazienaveen

volkert van der graaf loopt marathon in klazienaveenKlazienaveen – Volkert van der Graaf, moordenaar (6 kogels) van Pim Fortuyn, heeft tijdens de 32e editie van het Drenthe Loopfestijn 2015 in Klazienaveen onder de alias Fred de Winter uit Harderwijk de marathon gelopen.

Volkert van der Graaf vermoordde op 6 mei 2002 in koelen bloede met 6 kogels Pim Fortuyn. Daarvoor kreeg hij 18 jaar cel, maar is na 12 jaar alweer op vrije voeten.

“Te veel dingen aan zijn hoofd”

Onder dezelfde alias, Fred de Winter, heeft hij ook al deelgenomen aan de City Pier City loop. Van der Graaf zegt niet te kunnen werken, omdat hij “te veel dingen aan zijn hoofd heeft” en geniet daarom een uitkering van € 900,00 per maand. Ondanks die verschrikkelijke hoofdpijnen kan hij klaarblijkelijk zonder problemen de marathon afleggen. Tijdens het 32e Drenthe Loopfestijn werd hij met startnummer 44 19e in een tijd van 3:43:40.

Voorwaarden geschonden

Afgelopen zondag onthulde Brandpunt Reporter al dan Van der Graaf zich niet houdt aan de voorwaarden die zijn verbonden aan zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling. Volgens Brandpunt Reporter heeft hij de foto in de Telegraaf zelf geënsceneerd en gaf hij te kennen het niet al te serieus te nemen met zijn reïntegratietraject.

Trending

Ook het Dagblad van het Noorden deed hier inmiddels melding van. Het bericht over Van der Graaf is volgens newshashtags.com en trendnode.com zelfs trending in 55 landen!

(Bron: GeenStijl)Back To Top