EEM Groepenkasten

Morgen een echte klassieker: de Oosterboscross

oosterbosrun oosterbos oosterboscross klazienaveen sportboxx loopcircuit loopgroepKlazienaveen – Morgen, zondag 6 december 2015, staat een echte klassieker op het programma: de Oosterboscross, georganiseerd door Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen.

Het is alweer de 27e editie van de Oosterboscross (voorheen Oosterbosrun genoemd). Deze cross maakt deel uit van het SportBOXX Loopcircuit. Deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden: 5 en 10 kilometer. Beide afstanden starten om 10.30 uur bij de ingang van het Oosterbos aan De Streek.

Inschrijven

Wie de voorinschrijving heeft gemist kan zich morgen voor de cross nog inschrijven bij Café Hoff op de hoek Brugstraat / Kazerneweg. Deelname kost € 6,00.

Vorig jaar werd de 10 km gewonnen door Joost Hindriks in een tijd van 34.56 m bij de mannen en door Janien Lubben in een tijd van 43.36 m bij de dames. De 5 km werd gewonnen door Roy Kreeft (18.54 m) en Corien Wegkamp (24.43 m).

Ontstaan Oosterboscross

De Oosterboscross, toen nog Oosterbosrun genoemd, werd in de jaren ’80 voor het eerst georganiseerd door de plaatselijke ijsvereniging Klazienaveen. De Loopgroep trainde destijds nog op het terrein bij de ijsbaan. In de jaren ’90 werd de organisatie overgenomen door de Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen. Dit jaar is alweer de 27e editie van deze prachtige loop door het Oosterbos.

Meer informatie: www.loopgroepnoordnederland.nl

(Bron: Dorpskrant Klazienaveen)

Sport


Back To Top