EEM Groepenkasten

Morgen koudste dag van het jaar

warme truiendag koud weer Klazienaveen

Klazienaveen – Morgen wordt het bitterkoud in heel Nederland. Volgens Weeronline.nl komt de gevoelstemperatuur op min 12 graden Celcius te liggen, veroorzaakt door een steenkoude krachtige noordoostelijke wind.

Warme truiendag

Deze ‘warme truiendag’ markeert de overgang naar minder koud weer vanaf het weekeinde. Voor het zover is, hebben we nog te maken met volop winterse taferelen in Nederland.
Afgelopen nacht zijn er talrijke sneeuwbuien gevallen en ook vanmorgen sneeuwt het nog in grote delen van het land maar vooral in de kustprovincies. De buien sterven pas vanmiddag uit.
Vanmorgen vriest het tot min 3 graden, vooral in de vroege ochtend. Later loopt het kwik op tot een enkele graad boven nul. De wind is noordoostelijk. Vanavond en vannacht klaart het verder op. Een winterse bui blijft mogelijk.

Het gaat behoorlijk vriezen, zo tussen 3 en 6 graden onder nul. De wind neemt later toe tot krachtig uit het noordoosten. Dat maakt de gevoelstemperatuur extra laag.

IJsdag

Morgen vriest het vrijwel overal in de ochtend. In de middag heeft het kwik moeite om boven nul te komen en lokaal is een ijsdag zeer wel mogelijk. Het wordt min 1 tot plus 2 graden. Ook in de nacht naar zaterdag vriest het 3-5 graden.

Zaterdag draait de stroming meer naar noord. Er kan een winterse bui vallen. De temperaturen lopen weer wat op naar een graad of 4. De dagen erna draait de stroming naar het noordwesten. Een Oceaandepressie dendert de Noordkaap binnen. Daardoor bij ons temperaturen overdag rond een graad of 5 en in de nachten rond het vriespunt. Een (winterse) bui blijft volgende week mogelijk, maar door hogedrukinvloed vanuit het westen is er ook zon.

(Bron: telegraaf.nl / weeronline.nl)Back To Top