EEM Groepenkasten

Motorrijden is een feestje

motorrijden, feestje“Motorrijden is een feestje”. Onder deze titel vragen het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en de politie dit voorjaar aandacht voor veilig motorrijden en geven motorrijders tips om goed beschermd op pad te gaan. Motorrijden is een feestje als u zich aan de dresscode houdt.

Misschien heeft u zelf ook plannen om binnenkort een eerste voorjaarsrit te maken, misschien staat uw motor al opgepoetst op u te wachten. Voordat u op de motor stapt, denk aan een goede voorbereiding: zorg dat uw motor in orde is, dat u goed beschermende kleding draagt en oefen het rijden even. U kunt dat bijvoorbeeld doen tijdens een speciale training, die u dit jaar in Drenthe tijdelijk met korting kunt volgen of zelfs gratis!

Handige tips

Naast een rijvaardigheidstraining zorgt ook goede motorkleding voor extra veiligheid. Een motorpak van leer, nylon of textiel beschermt het lichaam goed bij een val. Bovendien zorgen dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen voor bescherming. Het dragen van een goed passende helm is verplicht. Als de motor in de winter een lange tijd heeft stilgestaan, checkt u dan de bandenspanning en het oliepeil. Tot slot is het goed om te weten dat andere verkeersdeelnemers soms lange tijd geen motor zijn tegengekomen en u dus niet altijd (op tijd) zien aankomen op de motor.

Gratis rijvaardigheidstraining

Wilt u kans maken op een gratis rijvaardigheidstraining, ga dan naar de Facebookpagina. Hier kunt u een foto uploaden waarop te zien is hoe u veilig en goed voorbereid op pad gaat. Als uw foto dat het beste laat zien, wint u een gratis motorrijvaardigheidstraining in Drenthe! In de periode van 14 maart tot 11 april is er wekelijks een winnaar, u maakt dus meer dan één keer kans! Niet gewonnen? Niet getreurd: het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe geeft iedere Drentse motorrijders in dezelfde periode 20 procent korting op een motorrijvaardigheidstraining.

Kijk voor meer informatie over de kortingsactie, de uitgebreide tips en ander motornieuws op Facebook of volg @Veurjoarindekop op Twitter. Informatie over deze en andere campagnes staat op een speciale website.

(Bron: gemeente Emmen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top