EEM Groepenkasten

Museum Collectie Brands overweegt aanbouw nieuwe vleugel

museum collectie brands nieuw-dordrechtNieuw-Dordrecht – Museum Collectie Brands overweegt de mogelijkheid om de aanbouw van een nieuwe vleugel aan het pand te verwezenlijken. Het museum heeft nog veel kostbaar historisch materiaal op de zolder en te weinig ruimte om het allemaal een plekje te geven.

Co Patist, woordvoerder van het museum, zegt dat de zolder van het museum nog helemaal vol staat met ongeopende kisten met veel bijzondere spullen. Nog dagelijks worden er bijzondere dingen ontdekt die ook in de vitrine van het Rijksmuseum zouden passen. Handgeschreven brieven van stadhouder Willem III uit de 17e eeuw, bijbels en almanakken uit de Middeleeuwen, een leenmannenregister uit 1379, een gesigneerde muntencollectie door kunstenaar Peter Paul Rubens, de verzamelde werken van hunebedprofessor Albert van Giffen, het is toch allemaal maar mooi in Nieuw Dordrecht.

Frustrerend

En dan te weinig ruimte hebben om het materiaal te exposeren, frustrerend is het, een extra expositiezaal is daarom dringend gewenst. “De mogelijkheden worden nog onderzocht.”, aldus Patist. “We zoeken dan ook een sponsor en vanwege de plannen lijkt een bouwbedrijf mij de meest geschikte kandidaat.”museum collectie brandsDe aanbouw van de vleugel zou mooi kunnen op het terras van ongeveer 50 vierkante meter tussen de voormalige woonboerderij en het museumrestaurant. Het nieuwbouwplan maakt onderdeel uit van een grootschalig plan dat hij samen met de onlangs nieuw geïnstalleerde voorzitter Hank Peters heeft opgesteld. Het doel hierbij is om het museum een nog betere naamsbekendheid te geven, want vanaf volgend jaar wordt de subsidiekraan definitief dichtgedraaid en moet het museum beginnen met het afbetalen van de hypotheek.

(Bron: emmen.nu)Back To Top