EEM Groepenkasten

Muziekschool Hidding viert 25-jarig jubileum met Open Dag op zondag 28 januari

muziekschool hidding klazienaveenKlazienaveen – Muziekschool Hidding bestaat dit jaar alweer 25 jaar, een mijlpaal voor de muziekschool. Zij vieren hun 25-jarig jubileum met een Open Dag op zondag 28 januari 2018 van 10.00 tot 16.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

De muziekschool, hoe het begon

Het begon allemaal aan de Voeghoutenstraat 312 op een slaapkamer die al snel te klein werd. Hidding verhuisde toen naar de Mercuriusbaan 7 om zo z’n activiteiten door te zetten in de garage. Deze werd omgebouwd tot leslokaal.

In tussentijd kwamen er diverse instrumenten bij en werd de garage, jawel, ook weer te klein. Na een verbouwing realiseerde Hidding 3 leslokalen op deze locatie, maar de vraag naar muziekles bleef en verbouwen kon niet meer. Hidding besloot te verhuizen naar de Doorndistel 37, waar hij zijn nieuwe muziekschool bouwde.

Muziekwinkel

Zijn droom kwam uit, de muziekschool kreeg 6 leslokalen en een oefenruimte. De lessen werden uitgebreid met diverse instrumenten. Met vallen en opstaan besloot Hidding in oktober 2011 een muziekwinkel op te starten. Dit om klanten nog beter te bedienen. De oefenruimte werd omgetoverd tot muziekwinkel, maar al snel werd deze weer te klein. Hidding besloot de hamer op te nemen en verbouwde eigenhandig de muziekschool. Zo zijn er weer 2 leslokalen bij gekomen en werd de winkel vergroot.

Trots

“Wij zijn trots op onze muziekschool die nu al 25 jaar bestaat zonder enige subsidie van onze gemeente, door alles zelf te doen is dit ook niet echt nodig.”, aldus Hidding. “Zo hebben wij vorig jaar alles gedigitaliseerd en zijn er weer nieuwe theorie spellen door ons zelf gemaakt om het leerproces nog sneller te bevorderen.”

Muziekschool Hidding is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardige en professionele muziekschool in de gemeente Emmen. Om dit alles te laten zien houdt Muziekschool Hidding 28 januari aanstaande een Open Dag van 10.00 tot 16.30 uur voor geïnteresseerden. Op deze dag kun je vragen stellen bij de muziekleraren en een instrument uitproberen. Ook zijn er diverse optredens door leerlingen en oud leerlingen. Zo stemden zanger Lars en zanger Erik van Klinken in om op deze dag een vrolijke noot te gaan zingen.

klazienaveen dj lawss cody hidding lars van der veen code-e

BoomBox en CODE-E

Nieuw dit jaar tijdens de Open Dag is de BoomBox, een soort van mini podium met licht en geluid. Hier treden diverse leraren op en laten je zien wat je allemaal kunt met je instrument. Leerlingen voor DJ kunnen hier hun hart ophalen met een aantal mini optredens van CODE-E, de talentvolle DJ, die vorig jaar de Drentse Cultuurprijs won en nu op diverse grote podia in heel Europa staat.

Mis deze dag niet en geef je snel op bij Muziekschool Hidding!

Muziekschool Hidding

Doorndistel 37
7891 WV Klazienaveen
Telefoon: (0591) 31 79 17
Website: www.muziekhuishidding.nl
E-mail: info@muziekhuishidding.nl
Facebook: Muziekschool Hidding

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top