EEM Groepenkasten

Na Brugstraat wordt ook de Kazerneweg aangepakt

kazerneweg klazienaveen google mapsKlazienaveen – De werkzaamheden voor de herinrichting van de Brugstraat in Klazienaveen zijn gisteren begonnen en zullen naar verwachting nog tot eind 2017 duren.

Wethouder René van der Weide geeft aan dat het moment eindelijk is aangebroken om de Brugstraat aan te pakken. Tijdens de aanleg van de nieuwe woonwijk De Planeet reed er veel vrachtverkeer over de Brugstraat, hetgeen de straat geen goed heeft gedaan. Overal zitten gaten en scheuren en bij een flinke regenbui blijft er veel water liggen. Daarnaast wordt de straat vaak gebruikt als ‘racebaan’, dit tot ergernis van de buurtbewoners. De Dorpsraad is 2 jaar lang in overleg geweest met de gemeente. Nu is het dan eindelijk zover.

Woonerf

Om hardrijden tegen te gaan wordt de oorspronkelijk breed aangelegde weg versmald en wordt het asfalt vervangen door klinkers. Er komt een nieuw voetpad, groenstroken met bomen die worden onderbroken door parkeerhavens links en rechts. Hierdoor krijgt de Brugstraat straks de uitstraling van een woonerf.

Lees ook: Herinrichting begonnen: Brugstraat gedeeltelijk afgesloten

Kazerneweg en fietsverbinding

Als de werkzaamheden aan de Brugstraat zijn afgerond, stoppen de werkzaamheden nog niet. Volgens Van der Weide wordt later dit jaar de Kazerneweg voorzien van een nieuwe laag asfalt. Ook wordt er tussen de Meester Ovingstraat en de Pollux een ononderbroken fietsverbinding gerealiseerd.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Google Maps)Back To Top