EEM Groepenkasten

Nacht van de Nacht bij Smalspoor Museum

industrieel smalspoor museum-erica-nacht-van-de nacht Vertrek met nachttreinErica – Het Industrieel Smalspoor Museum in Erica houdt op zaterdag 27 oktober, in het kader van de Nacht van de Nacht, een nachtelijke treinrit en een nachtwandeling.

Bijzondere belevenis

De vele deelnemers van vorig jaar waren zeer enthousiast over deze activiteit en mede daarom is besloten om deze activiteit ook dit jaar weer te organiseren. Van het prachtige natuurgebied, rondom de Griendtsveenplas, is in het donker niet zoveel te zien, maar als de ogen een beetje gewend zijn aan het donker zal men merken dat ook in het donker dit een bijzondere belevenis is.

Donker natuurgebied

Deelnemers worden vanaf 20.00 uur in het museumgebouw verwacht. Om 21.00 uur vertrekt de nachttrein, die de deelnemers in het donker naar het natuurgebied brengt. Onder begeleiding van de rondleiders en vrijwilligers van het museum wordt in het donker een wandeling van circa 1 uur gemaakt rond de Griendtsveenplas. Zaklantaarns en/of andere vormen van verlichting zijn niet toegestaan.

Na afloop van de wandeling brengt de trein de deelnemers over het verdere spoortracé terug naar het museumgebouw. Hier wordt eenieder een kop erwtensoep aangeboden. Rond 23.00 uur zal deze tocht in het duister afgelopen zijn.

Vooraf aanmelden

Vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan zowel telefonisch (06 – 33 03 18 83) als via e-mail (info@smalspoorcentrum.nl).

Tip: Bij deze activiteit is het dragen van goed schoeisel een must en zijn honden niet toegestaan. De kosten voor deze bijzondere avond zijn € 7,50 per persoon.

Winteractiviteiten

Dit betreft tevens het laatste evenement voor 2018 voor het Industrieel Smalspoor Museum. Dat betekent echter niet dat de medewerkers van het Smalpoorcentrum nu stil kunnen zitten. Zij gaan verder met hun winteractiviteiten, het herstellen van de spoorbaan, onderhoud treinen enzovoorts.

Industrieel Smalspoor Museum

Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
Telefoon: 0591 30 30 61
Website: www.smalspoorcentrum.nl
Facebook: www.facebook.com/smalspoorcentrum

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top