EEM Groepenkasten

Nacht van de Vleermuis in Klazienaveen

vleermuis bat klazienaveen nacht van de vleermuisKlazienaveen – Op vrijdag 28 augustus aanstaande houden Natuurvereniging Het Stroomdal en Staatsbosbeheer in Klazienaveen een nachtelijke excursie in het kader van de “Nacht van de Vleermuis”.

Het Stroomdal en Staatsbosbeheer haken hiermee in op de landelijke Nacht van de Vleermuis dat ieder jaar in het laatste weekend van augustus wordt georganiseerd. In heel Nederland zijn er dat weekend diverse vleermuisactiviteiten voor jong en oud.

Gids Jan Nicolaï gaat om 19.30 uur vanaf Koffie- en Theeschenkerij De Groene Trambrug in Klazienaveen met liefhebbers op pad voor een excursie die onder meer langs de Koppelsluis leidt. Vorig jaar is daar een winterverblijf voor vleermuizen gevestigd. De deelname is gratis.

Nacht van de Vleermuis 2015

De Nacht van de Vleermuis 2015 is een landelijk evenement dat ieder jaar in het weekend van vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus wordt georganiseerd. In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland van de Zoogdiervereniging. Zij werken daarbij samen met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), verschillende lokale natuurverenigingen en veel vrijwillige excursieleiders. De activiteiten vinden plaats door het hele land.

Een kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien!

Wanneer: vrijdag 28 augustus 2015
Waar: Koffie- en Theeschenkerij De Groene Trambrug
Tijd: 19.30 uur

Algemeen


Back To Top