EEM Groepenkasten

Nachtvlinders zoeken in het Bargerveen

nachtvlinder vlinder pixabayBargerveen – Op vrijdag 25 augustus aanstaande is er in het Bargerveen een excursie naar nachtvlinders. De excursie wordt gegevens door vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Dat weekend staat heel Nederland in het teken van de Nationale Nachtvlindernacht.

Met behulp van lampen, lakens en stroop wordt er dan op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland gekeken naar nachtvlinders. In het Bargerveen worden meerdere lichtopstellingen en lichtvallen geplaatst en smeerplekken gemaakt om nachtvlinders te lokken.

Het maximum aantal deelnemers aan de excursie in het Bargerveen is 15. Geef je dus snel op bij Jan en Annie Rocks via telefoonnummer (0591) 31 57 70 of via e-mail: janenannierocks@home.nl. De excursie begint om 21.00 uur vanaf het kantoor van Staatsbosbeheer in het Bargerveen. Hoe lang het duurt hangt af van het weer.

Spannend

Midden in de nacht, gewapend met een pot stroop, het bos in. Voor echte nachtvlinderonderzoekers een hele gewone zaak, maar voor anderen altijd weer een spannende gebeurtenis. Nachtvlinders kijken kan ook gewoon in je eigen achtertuin. Span een laken in de tuin en plaats er een felle lamp bij.

Tijdens de nachtvlinderexcursie kun je onder andere de agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en de windepijlstaart tegen komen. Kijk voor meer informatie en voor alle plekken waar excursies worden gegeven op www.nachtvlindernacht.nl.

Wat is de Nationale Nachtvlindernacht?

Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! Nieuwsgierig geworden?

Kennis maken

Het doel van De Vlinderstichting en de Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland, de organisatoren van De Nationale Vlindernacht, is om mensen op een spannende manier kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd het verzamelen van gegevens over nachtvlinders.

Wat: Nachtvlinderexcursie
Waar: Bargerveen
Wanneer: Vrijdag 25 augustus 2017 vanaf 21.30 uur

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Pixabay)

Uitgaan


Back To Top