EEM Groepenkasten

Nationale Diabetes Challenge Klazienaveen met 34 deelnemers van start

nationale diabetes challenge 2016Klazienaveen – Dinsdagmorgen is in Klazienaveen de Nationale Diabetes Challenge 2016 van start gegaan bij het Medisch Centrum aan de Koriander te Klazienaveen. Een speciaal opgezet wandelevenement dat voor iedereen geschikt is.

Voordat er gestart werd, werd aan iedere deelnemer een gratis T-shirt uitgereikt. Het shirt werd geschonken door de Bas van de Goor Foundation. Maar liefst 34 van de 39 personen die zich opgegeven hebben, zijn, nadat er even geposeerd werd voor de fotografe, gestart met de eerste wandeling. Helaas waren er 5 personen verhindert, maar de opkomst is desondanks bijzonder goed te noemen.nationale diabetes challenge 2016

Opgesplitst

Er werd gestart als één groep, maar na een klein stukje gewandeld te hebben, werd er al snel besloten om te gaan splitsten. Janet en Maria van groepspraktijk Sirius namen de iets ‘meer ervaren’ wandelaars mee, en Leonie van huisartsenpraktijk Wijesinha met Ilona (assistente) liepen mee met de mensen die het iets rustiger aan deden.

Opbouw

Er werd voor de allereerste keer 4×5 minuten gewandeld en tussendoor steeds 10minuten rustig aan gedaan. Soms werd er ook even gestopt. De deelnemers namen de kans waar om ook gezellig lekker met elkaar te gaan praten. Een mevrouw die het wat zwaarder had, werd een arm aangeboden, hierdoor kon ze wat steviger mee lopen. Iedereen heeft het deze eerste keer volgehouden, en al met al was het een geslaagde eerste wandeldag van de Nationale Diabetes Challenge 2016 in Klazienaveen.

Lees ook eerdere nieuwsberichten over dit onderwerp:

Uitdaging

Voorlichtingsavond

(Foto’s: Marijke Lambers)Back To Top