EEM Groepenkasten

Natuur(lijk) Doen in Bibliotheek Klazienaveen

bibliotheek klazienaveenKlazienaveen – Op maandagavond 12 maart aanstaande wordt er in Bibliotheek Klazienaveen een thema-avond gehouden met als titel Natuur(lijk) Doen.

Deze avond wordt georganiseerd met medewerking van biologisch-dynamische boerderij ’t Leeweriksveld, imker Arnold ’t Hart en proeverij OKeE van Alberta Rollema. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Natuur(lijk) doen

Natuur(lijk) Doen is dit jaar het thema van de Boekenweek. De presentaties maken duidelijk wat dit in de praktijk betekent. Wouter en Kathinka Kamphuis van ’t Leeuwerikkenveld, die maandagavond uitgebreid aan het woord komen, geven aan in het boerenwerk te zoeken naar harmonie tussen mens en natuur en tussen de mensen onderling. Ze willen het goede van de landbouw van vroeger terughalen en verbinden met nieuwe inzichten over het wezen van de aarde, de planten, de dieren en de mensen. Het komt er in de praktijk op neer dat ze geen producten van de chemische industrie zoals kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruiken. In plaats daarvan gebruiken ze speciale preparaten om de vruchtbaarheid van de aarde en de voedingswaarde van hun producten te bevorderen.

Bijenteelt en suikervrije taarten

Van de groentes van ’t Leeuwerikkenveld en de producten uit hun boerderijwinkel worden heerlijke hapjes gemaakt die OKeE zijn. OKeE is de naam van het bedrijf van Alberta Rollema en staat voor Oogsten Koken en Eten. Zij presenteert een zoete suikervrije taart en proefsels ‘van broodbeleg tot borrelhapjes’/

Imker Arnold ’t Hart vertelt over het houden van bijen en de bijenstand.

Graag van te voren aanmelden via Bibliotheek Klazienaveen.

Wat: Natuur(lijk) Doen
Waar: Bibliotheek Klazienaveen
Wanneer: Maandag 12 maart 2018 van 19:00 tot 21:30 uur
Wat kost het: € 2,50 per persoon

Bibliotheek Klazienaveen – De Blokken

Van Echtenstraat 24
7891 LM Klazienaveen
Telefoon: (0591) 31 29 15
Website: www.bibliotheekklazienaveen.nl
Facebook: Bibliotheek Klazienaveen – De Blokken

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top