EEM Groepenkasten

Nederland eist opheldering over tolplan Duitsland

a37 snelweg autoweg duitsland tol tolheffingLuxemburg – Nederland, Luxemburg en Oostenrijk eisen in een gezamenlijke verklaring dat de Europese Commissie opheldering geeft over haar besluit om in te stemmen met het Duitse tolplan.

Aan de vooravond van de vergadering in Luxemburg van de Europese ministers van transport hebben de landen dat gisteren afgesproken.

Gezamenlijke kwestie

Een woordvoerster van de minister Melanie Schultz (Infrastructuur) geeft aan dat de 3 landen willen weten waarom de Commissie eerst tegen het voorstel was, maar later op haar besluit terug kwam en er toch mee instemde. Nederland, Luxemburg en Oostenrijk trekken gezamenlijk op in deze kwestie en gaan onder meer juridische analyses uitwisselen. Oostenrijk kondigde woensdag al aan dat het hoe dan ook naar het Europese Hof zal stappen om het tolplan te stoppen.

Al het mogelijke

Volgens de woordvoerster is Schultz fel tegenstander van het Duitse tolplan en zal zij alles wat mogelijk is doen om het te stoppen. Ook juridische stappen als dat nodig is. Ze wachten nu eerst de reactie van de Commissie af en daarna gaan de 3 landen verder kijken naar de vervolgstappen.

(Bron: RTV Drenthe)

 

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top