EEM Groepenkasten

Nederland overweegt naar rechter te stappen om Duitse tolheffing

a37 snelweg autoweg duitsland tol tolheffingRegio – Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu overweegt juridische stappen ter ondernemen tegen het Duitse besluit om tolheffing in te voeren.

Ondanks de aanpassingen van Duitsland aan de plannen van de tolheffing is Schultz niet blij met de invoering ervan. De Europese Commissie wil de tolheffing nog toetsen aan het Europees recht. Daar wil Schultz nog op wachten. Ze verwacht dat de Europese Commissie erop toe zal zien dat er geen discriminatie van buitenlandse automobilisten plaats zal vinden.

Groen licht

De weg is vrij voor de invoering van de Duitse tolheffing, nadat de Bondsraad na jarenlang gesteggel onlangs akkoord is gegaan. De Bondsraad is de vertegenwoordiging van de 16 deelstaatregeringen. De Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, gaf kort daarvoor al groen licht.

Het oorspronkelijke tolplan is op enkele punten aangepast. Eén van die punten is een verlaging van het tarief voor buitenlandse pendelaars en toeristen die kortstondig gebruikmaken van de Duitse wegen.

Vanaf 2019

De tolheffing kan vanaf 2019 worden ingevoerd. Dat betekent dat er vanaf de invoering zal moeten worden betaald voor het rijden over het 13.000 kilometer lange Autobahnnetwerk en de 39.000 kilometer lange grote verbindingswegen, de zogeheten Bundesstraßen. Voor de kleinere wegen hoeft geen tol te worden betaald.

(Bron: RTV Drenthe)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top