EEM Groepenkasten

Nederlandstalig radiostation GigantFM breidt uitzendingen uit via DAB+

gigant fm klazienaveenRegio – Regionale radiozender GigantFM heeft de mogelijkheden om te luisteren naar de mix van Nederlandstalig, Goud van Oud en Piratenklassiekers sinds kort uitgebreid met DAB+. Deze nieuwe draadloze techniek zal naar verwachting over een aantal jaren de FM frequenties gaan vervangen.

GigantFM zendt al uit via de kabel in Drenthe en Groningen en via stream op www.gigantfm.nl. Enige jaren geleden is ook het digitale luisteren voor KPN abonnees op kanaal 899 hieraan toegevoegd. De grote wens was om ook via de ether uit te zenden zodat ook draadloze radio’s en luisteraars in de auto bereikt kunnen worden.

Langgekoesterde wens

Deze langgekoesterde wens is nu in vervulling gegaan met het uitzenden via de nieuwe techniek DAB+. Deze moderne manier van radio luisteren wint de laatste jaren aan bekendheid en populariteit doordat de geluidskwaliteit beter is dan FM en er meer verschillende zenders te beluisteren zijn. De ontvangers zijn goed betaalbaar en nieuwe auto’s worden standaard al voorzien van deze nieuwe techniek. DAB+ wordt gezien als de nieuwe norm voor draadloze radio en zal naar verwachting het luisteren via FM volledig gaan vervangen. GigantFM is voorlopig in grote delen van Nederland te ontvangen.

Muzieksamensteller en bestuurslid Marco Kocks verteld: “De grote dekking is bedoeld om een groter publiek kennis te laten maken met ons unieke format: Nederlandstalig, Goud van Oud en Piratenklassiekers”. Uiteindelijk zal de DAB+ dekking worden teruggebracht naar een kleiner gebied in Noord Nederland waar GigantFM zich ook vooral op richt. Het publiek dat de zender dan heeft weten te vinden kan uiteraard via internet blijven luisteren.

Wie een DAB+ radio heeft kan in de zenderlijst gemakkelijk GigantFM opzoeken. De frequentie is kavel 7C – 192.352 MHz.

(Foto: GigantFM)Back To Top