EEM Groepenkasten

Neptunusbad Klazienaveen blijft gewoon open **UPDATE**

Neptunusbad, zwembad, triathlon, zwemmenKlazienaveen – Ook als het nieuwe zwembad in Emmen op Sportpark Meerdijk klaar is zal het Neptunusbad in Klazienaveen gewoon open blijven.

Er gingen geruchten dat het Neptunusbad mogelijk gesloten zou worden als er nieuwe Emmer zwembad klaar zou zijn. Dorpsbelangen Klazienaveen maakte zich hierover zorgen en wilde duidelijkheid.

Zorgen

Woordvoerder Jan Gerfen van Dorpsbelangen Klazienaveen liet weten dat veel Klazienaveners zich zorgen maken over de toekomst van ‘hun’ overdekte zwembad. Volgens Gerfen waren er van alle kanten geruchten te horen over een mogelijke sluiting. Gerfen liet echter weten dat het zwembad voor Klazienaveen heel belangrijk is en dat Dorpsbelangen zich daarover zeker zorgen maakte.

Opgelucht

De gemeente Emmen reageerde hier via een woordvoerder op door te zeggen dat ze de geluiden kennen, maar benadrukte gelijk dat het slechts om geruchten gaat. Volgens de gemeente zijn er geen plannen om het Neptunusbad nu of in de nabije toekomst te sluiten. Ook als het nieuwe zwembad in Emmen open gaat blijft het zwembad in Klazienaveen gewoon open.

Dorpsbelangen is opgelucht door dit heugelijke nieuws. Gerfen: “We zijn er blij mee en gaan onze achterban inlichten.”.

Dorpskrant

De Dorpskrant van Klazienaveen deed in januari van dit jaar al melding over het Neptunusbad:

Al geruime tijd doet in Klazienaveen het hardnekkige gerucht de ronde dat binnen afzienbare tijd het Neptunusbad de deuren gaat sluiten. Dit in relatie tot het nieuw te bouwen Aquarenabad op de Meerdijk in Emmen. Bij navraag aan de heer Lassche van Sport en Cultuur van de gemeente Emmen blijkt dat deze ongerustheid ongegrond is. “Sluiting van het Neptunusbad is geen onderwerp bij de gemeente Emmen. Ik kan het gerucht dan ook naar het rijk der fabelen verwijzen” aldus de heer Lassche van de gemeente Emmen. Aldus de Dorpskrant in januari 2016.

(Bron: emmen.nu / Dorpskrant Klazienaveen)Back To Top