EEM Groepenkasten

Nieuw briefje van € 50,00 op 4 april in omloop

nieuw briefje van 50 euroVanaf 4 april 2017 is er een nieuw briefje van € 50,00 in omloop. Dit nieuwe biljet heeft betere echtheidskenmerken en is gemaakt van duurzaam papier. Op die manier gaat het biljet langer mee.

Op bovenstaande afbeelding links het nieuwe 50 eurobiljet, rechts het oude.

Een nóg veiliger biljet

De Europese Centrale Bank (ECB) en de Nationale Centrale Banken zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de eurobankbiljetten. Het nieuwe briefje van vijftig is dankzij een aantal aanpassingen nog veiliger dan zijn voorganger. Net als het oude biljet is het nieuwe € 50-biljet ontworpen volgens de ‘voel, kijk en kantel’ methode:

  • Een speciaal drukproces zorgt voor de bijzondere manier waarop de inkt op het nieuwe biljet aanvoelt.
  • Er is een portret van de mythologische prinses Europa toegevoegd aan het nieuwe vijftig-eurobiljet. Het portret vind je terug in het hologram en het watermerk.
  • Door het biljet te kantelen, verandert het smaragdgroene nummer in donkerblauw.

Langzaam in omloop

Het nieuwe € 50-biljet is vanaf 4 april in omloop. Je krijgt het nieuwe briefje vooral in handen als wisselgeld bij winkels en via geldautomaten van banken. Het is niet mogelijk oude briefjes van 50 om te wisselen voor nieuwe € 50-biljetten. Langzaam worden de oude biljetten uit omloop genomen.

Meer informatie over het biljet

Lees meer over de introductie van het nieuwe € 50-biljet op de officiële website van de ECB. Daar vind je een overzicht van de biljetkenmerken.

(Bron: rabobank.nl / Afbeelding: nieuwe-eurobankbiljetten.eu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top