EEM Groepenkasten

Nieuw-Dordrecht: Geen slagboom bij Oranjedorpstraat

nieuw-dordrecht oranjedorpstraatNieuw-Dordrecht – Er komt geen slagboom bij de Oranjedorpstraat in Nieuw-Dordrecht. Deze zou door de klaarovers moeten worden bediend en was bedoeld om de verkeersveiligheid van de straat te vergroten.

Vernielingsgevoelig

Dat plan is echter geschrapt, aldus Linda Lohuis van de plaatselijke verkeerswerkgroep. Het was één van de voorstellen om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar wordt na extra onderzoek toch geschrapt. Het plaatsen en verwijderen van die paal is veel werk voor de verkeersbrigadiers. Bovendien is zo’n slagboom vernielingsgevoelig. Ook kunnen onverlaten de slagboom in het weekend naar ‘voor de lol’ naar beneden halen en stel dat er dan per ongeluk iemand tegen aan rijdt.

Wegversmallingen

Wat volgens Lohuis veel effectiever zal zijn is het verbeteren van de belijning en wegversmallingen aanbrengen. Er is inmiddels een speeddisplay aangeschaft die op wisselende locaties in het drop zal worden ingezet.

Verkeershufters

De slagboom was één van de ideeën voor het nemen van verkeersremmende maatregelen. De verkeerswerkgroep onderzoekt de mogelijkheden voor zowel de Oranjedorpsstraat als de Sportweg. Beide wegen zijn hard toe aan onderhoud. Vooral de Sportweg heeft veel gaten en scheuren. Als het aan de verkeerswerkgroep ligt wordt de Oranjedorpstraat helemaal anders ingericht, bijvoorbeeld met een plateau of wegversmalling om verkeershufters te weren. Ook het vrachtverkeer moet worden ontmoedigd en de oversteekplaatsen moeten veiliger.

(Bron: emmen.nu / Afbeelding: Google Maps)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top