EEM Groepenkasten

Nieuw in Klazienaveen: A let’s move van Alet Lingenaar

Alet Lingenaar Klazienaveen A lets moveKlazienaveen – Alet Lingenaar is onlangs haar eigen bedrijf begonnen: A let’s move. Een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van diverse trainingsvormen zoals looptraining, technicore training, personal training en nog veel meer.

Even voorstellen

Mijn naam is Alet Lingenaar (26) en ik ben mijn eigen bedrijf begonnen: A let’s move.
A Let`s Move gaat diverse trainingsvormen aanbieden zoals technicore training, looptraining, personal training, revalidatietraining, en loop – agility training bij voetbalteams. Daarnaast bied ik schema’s op maat aan en eventueel bootcamp trainingen.

alet lingenaar klazienaveen a let's move

Wat doe ik

Voor velen in de gemeente ben ik wel een bekend gezicht. Sinds mijn 13e loop ik al hard en heb ik aan vele regionale wedstrijden deelgenomen en vele prijzen in de wacht gesleept. Sinds een aantal jaren heb ik mijn horizon verbreed door deel te nemen aan de triatlon sport. Daarnaast dans ik ook nog 1 maal in de week. Verder ben ik als sportdocent opgeleid en heb ik op vele scholen gewerkt om daar het bewegingsonderwijs aan te bieden. In 2012 heb ik mijn looptrainersdiploma  gehaald bij de KNAU, waarmee ik bevoegd ben om trainingen te geven. In mijn huidige baan als buurtsportcoach ben ik ook voortdurend bezig om kinderen in beweging te brengen. Het is dus niet gek dat ik zoveel passie heb voor sport en bewegen.

De start van A let’s move

Na 14 jaar lid te zijn geweest van Loopgroep Klazienaveen, waarvan ik ruim 6 jaar trainer was, is het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Na een moeizaam jaar in 2016 voor het bestuur en trainers was ik helaas genoodzaakt om afscheid te nemen. Ontzettend jammer, want ik heb er ontzettend veel geleerd. Nu ben ik met ontzettend veel energie en inspiratie aan dit grote avontuur begonnen, A let`s move. Het is weer een geheel nieuw proces waar ik nu middenin sta. Dat begint bij het verzinnen van een creatieve naam. Dan moet er een logo komen en zo krijgt alles steeds meer vorm. Het is misschien leuk om te vertellen dat er onder mijn logo 4 kernwoorden staan; Afwisselend, Laagdrempelig, Enthousiast, Technisch. Deze kernwoorden zeggen precies daar waar ik voor sta en hoe mijn trainingen zijn vorm gegeven. Tevens vormen de 1e letters van deze 4 kernwoorden weer mijn naam. Het is dus niet zomaar een bedacht logo, maar ook functioneel. Momenteel ben ik druk bezig met het ontwerp van mijn website. Tot die tijd kunnen mensen mij vinden via Facebook en e-mail en heb ik al vele flyers verspreid om bekendheid te maken.

Facebook actie

Zo heb ik via Facebook een actie gehouden om de mensen mee te laten denken in de kleuren en vormen van mijn nieuwe logo. Ik had een kleurencombi van paars, groen en zwart-groen. Hier kwamen vele leuke reacties op die mij weer aan het denken zetten en waardoor de keus voor mijn definitieve logo makkelijker werd. De winnaar gaat op 28 februari aanstaande zijn prijs in ontvangst nemen. Verder ben ik achter de schermen druk bezig om alle randvoorwaarden goed te realiseren. Denk hierbij aan tarieven bepalen, inschrijfformulieren maken, trainingstijden, kleding en dergelijke. Kortom alles moet worden vorm gegeven.

Technicore training

Ik zal diverse trainingsvormen gaan aanbieden. Technicore is daar één van. Deze trainingsvorm heb ik zelf ontwikkeld en gerealiseerd in 2014. Zelf heb ik veel affiniteit met de looptechniek en loopscholingsoefenvormen. Ik zal niet zeggen dat mijn eigen loopstijl perfect is, maar ik vind het wel ontzettend leuk om me erin te verdiepen. Lopers merkten dit aan mij en kwamen voortdurend bij mij met de vraag of ik ze kon helpen met hun looptechniek-houding. Dit koste veel tijd van de reguliere trainingen die ik gaf en ik bedacht me dat dit anders moest kunnen. Na een grondige analyse kwam ik erachter dat er in vele gevallen sprake was van een verminderde fysieke gesteldheid. Doordat de basis niet sterk was, zag de looptechniekhouding er in vele gevallen ook niet goed uit. Ik vergelijk het maar met een huis: op het moment dat de fundering niet stevig is, stort het huis in. Dit zelfde geldt ook bij atleten. Zodoende is technicore geboren, een combinatie van techniektraining en corestability. Ik ben ervan overtuigd dat het een preventieve trainingsvorm is, maar ook een effectieve trainingsvorm om mee te beginnen na een blessure. Ik heb vele atleten weer laten deelnemen aan wedstrijden nadat ze een hele periode uit de running zijn geweest door deze trainingsvorm toe te passen. Het werkt dus echt! Technicore training bied ik aan op dinsdagavond om 19.00 uur en vrijdagavond om 19.45 uur.

Kick off

Op dinsdag 28 februari om 19.00 uur is de kick off! Heb ik jou enthousiast kunnen maken om in beweging te komen? Geef je dan op via info@aletsmove.nl.

Start-to-run 4 mijl

Verder staat in mei het Drenthe Loopfestijn weer op de agenda in Klazienaveen. Om mensen te stimuleren om te gaan bewegen bied ik een start-to-run-clinic aan voor de 4 mijl. Deze clinic is echt voor beginners, voor mensen die willen beginnen met hardlopen. Een instapniveau is dus niet nodig. Beginnende lopers met elke snelheid zijn welkom! Er is ook aandacht voor individuele coaching en looptechniek. Ze krijgen bij mij een afwisselend schema voor 12 weken waarbij we 2 keer in de week trainen op maandag en vrijdagavond om 18.45 uur. Heb ik jou enthousiast kunnen maken om in beweging te komen? Geef je dan op via info@aletsmove.nl.

Ik hoop dat het een groot succes zal gaan zijn en dat de lopers mijn vertrouwde gezicht herkennen en zich snel bij me zullen aanmelden.

Met sportieve groet,

Alet Lingenaar

Meer informatie of vragen?

Voor meer info en of vragen kun je terecht bij onderstaande contactgegevens.
Facebook: @Aletsmove
E-mail: info@aletsmove.nl
Website: www.aletsmove.nl

Alet Lingenaar Klazienaveen A lets move

Tripadvisor NL 600x300
Algemeen


Back To Top