EEM Groepenkasten

Nieuw in Klazienaveen: Loods 19, de kringloopwinkel van het Noorden

loods 19 klazienaveen kd kleding rommelmarktKlazienaveen – Vanaf morgen, zaterdag 3 december 2016, is Klazienaveen weer een ‘nieuwe’ kringloopwinkel rijker. Loods 19, De Kringloopwinkel van het Noorden opent om 10.00 uur haar deuren aan de Industriestraat 19 in Klazienaveen.

Loods 19, voorheen Tweedehands Winkel

Het woord ‘nieuwe’ staat hierboven tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt een nieuwe winkel is. Het is eigenlijk de Tweedehands Winkel Klazienaveen (tot donderdag 30 november gevestigd aan de Meridiaan 56) in een nieuw jasje, met een nieuw concept, op een nieuw adres en daarom ook een nieuwe naam. Vanaf zaterdag 3 december heeft de winkel officieel Loods 19. Loods 19 is gevestigd aan de Industriestraat 19 in Klazienaveen, op het oude industrieterrein achter GD Gordijnen (waar voorheen KD Kleding zat) en schuin tegen over Kemco Voordeelshop. Vandaag wordt er nog druk gewerkt om de nieuwe winkel op orde te brengen. Morgen om 10.00 uur is de officiële opening.

Het pand op de oude locatie, waar ook ‘Opnieuw Kleding bij COJA’ in zit, wordt begin 2018 gesloopt. Daar komt een nieuwe flat op. Omdat het contract van de Tweedehands Winkel Klazienaveen 30 november afliep, moest eigenaar Martijn Bonkestoter noodgedwongen verhuizen met zijn zaak. Het oude pand is inmiddels helemaal dichtgetimmerd.

Kringloopwinkel en veilingen

“Op zich wel jammer dat ik moest verhuizen natuurlijk, want ik zat daar heel mooi. Maar toch biedt het ook weer nieuwe kansen. Ik liep al langer met de gedachten om het over een andere boeg te gooien en mij meer te richten op veilingen. Toch wou ik de winkel ook niet weg doen. Op de nieuwe locatie kan ik dat nu mooi combineren. Loods 19 is alleen ’s zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Door de week houd ik mij dan bezig met veilingen en dergelijke. Alleen op afspraak kunnen er spullen, die bijvoorbeeld via marktplaats zijn verkocht, worden gehaald.”, aldus Martijn Bonkestoter.

“Loods 19 heeft ook een ander formule dan de Tweehands Winkel. Het is nu namelijk meer een kringloopwinkel. Ik koop geen spullen meer in, behalve misschien witgoed. Mensen kunnen hun spulletjes gratis langs brengen of wij halen ze gratis op. De mensen hoeven daar, anders dan bij sommige andere winkels, dus niks voor te betalen. Wij betalen er ook niks voor, maar nemen wel alles mee. Wij zorgen dan dat de rommel wordt afgevoerd. Dus, spullen over? Bel 06 – 22 43 49 62. Wij komen ze graag ophalen!”

Elke maand rommelmarkt

“Loods 19 zit helemaal achter in de grote loodsen. Het voorste gedeelte van de loodsen (GD Gordijnen zit er tussenin, red.) gebruik ik voor rommelmarkten. Zaterdag 21 januari is de eerste rommelmarkt. Er kunnen ongeveer 40 kramen binnen staan en 10 buiten. Buiten zit al helemaal vol, binnen heb ik nog diverse plekken over. Ik ben dus nog op zoek naar standhouders voor zaterdag 21 januari. Het kost maar € 15,00 en daarvoor krijg je maar liefst 5 meter. Er zijn geen kramen. Je mag op de grond of je moet zelf voor een kraam of tafel zorgen. Belangstellenden kunnen bellen naar 06 – 22 43 49 62,”, vervolgt Martijn. “Het is de bedoeling dat we elke maand een rommelmarkt gaan doen. De eerste is op een zaterdag, de andere markten worden waarschijnlijk op een zondag als dat lukt.”

“Ik heb er echt zin in. Het was even hard werken samen met mijn vader de afgelopen dagen en weken, maar morgen staat in ieder geval het grootste gedeelte keurig op z’n plaats en kan de winkel open.

Loods 19

Industriestraat 19
7891 GV Klazienaveen
Telefoon: 06 – 22 43 49 62

(Foto en platte grond: Google Maps)
Winkelen


Back To Top