EEM Groepenkasten

Nieuw ontmoetingscentrum voor jong en oud in Klazienaveen

klazienaveen ontmoetingscentrum jeugdsoos william hummel waylon van ommenKlazienaveen – Binnenkort zal er een ontmoetingscentrum voor jong én oud komen in Klazienaveen. Waylon van Ommen en William Hummel zijn de initiatiefnemers hiervan.

In eerste instantie zou dit ontmoetingscentrum worden gevestigd in het oude pand van Discotheek Le Barrage, in samenwerking met Monte Christo. Daar Monte Christo momenteel negatief in het nieuws is (lees ook: Fraudevermoeden Monte Christo treft ook voormalig Barragepand) ging dit feest echter niet door en moesten de initiatiefnemers opzoek naar een andere locatie.

Plannen staan op afronden

Het pand waar Top4Sport tot voor kort was gevestigd, aan de Langestraat 136 naast Scapino, is hiervoor in beeld. William en Waylon hebben al diverse gesprekken gehad met de verhuurder, de omwonenden en de gemeente. De plannen lijken nu op afronden te staan. “Mocht om welke reden dan ook het pand van Top4Sport toch geen doorgang vinden, dan is ook nog steeds het voormalige discotheekpand nog zeker interessant.”, melden William en Waylon.

klazienaveen ontmoetingscentrum jeugdsoos william hummel waylon van ommen

“Er is nu geen ontmoetingsplek meer”

Sinds het verdwijnen van jeugdsoos Sparrow is er geen (jeugd-)honk meer in Klazienaveen. Er is geen plek meer waar jongeren even samen kunnen komen en even lekker kunnen rondhangen. Het gevolg is dat de verveling toeslaat, waardoor er overlast, zoals geluidsoverlast, vernielingen of andere vormen van hinder, kunnen ontstaan.

Ontmoetingscentrum voor jong en oud

Als het aan Waylon en William ligt, heeft Klazienaveen binnenkort weer een ontmoetingscentrum. “Je mag het echter geen jeugdsoos meer noemen.”, aldus William. “Het is een ontmoetingscentrum voor jong en oud, voor kinderen van een jaar of 5 tot oudere mensen. Iedereen is er welkom. Iedereen kan langskomen om er even lekker te zitten, een hapje en een drankje te doen, een spelletje te spelen, even te gamen, tv kijken, darten of een potje biljarten, maar ook om huiswerk te maken. Van alles is mogelijk.”

Feesten op een andere locatie

“Er worden geen feesten gegeven. Als we eventueel een feest organiseren, dan zal die op een andere locatie worden gegeven.”, vult William aan. “Dit ontmoetingscentrum wordt een plek met duidelijke regels, waaraan iedereen zich dient te houden. Wil je je daar niet aan houden, of wil je vervelend doen? Blijf dan maar thuis! Zo duidelijk is het. De gezelligheid staat hier voorop!”

klazienaveen ontmoetingscentrum jeugdsoos william hummel waylon van ommen

“Het oude pand van Le Barrage is zeker nog wel interessant voor ons. Dat is namelijk een fantastische plek om feesten te geven of voor bijvoorbeeld carnaval, Sinterklaasfeest of Halloween. Wij hebben dat al aangegeven bij Domesta, de eigenaar van het pand. We gaan er niet vanuit dat het ooit nog iets wordt met Monte Christo namelijk.”, aldus William.

“Wij proberen de gemeenschap weer samen te krijgen”

Waylon: “Met deze plek helpen wij de jongeren, wij helpen de scholen en wij helpen het centrum. Het wordt dus een sociaal gebeuren en het wordt veel meer dan alleen een hangplek.”

“Ik geef onder andere workshops beatboxen, karate, lifestyle en coaching voor alle leeftijden. Dan gaan we eventueel ook in het ontmoetingscentrum geven. We kunnen er zelfs eventueel een keer een bingo geven.”, vertelt William enthousiast. “De gemeente en Sedna staan er 100% achter. Als wij open gaan zullen we een soort open dag houden waarbij iedereen van harte welkom is om een kijkje te nemen en te zelf te zien wat wij allemaal doen.”

Waylon en William worden zelf beheerder van het ontmoetingscentrum. Ze zijn al met diverse jongeren in gesprek geweest om te horen wat zij ervan vinden en wat zij willen. “De jongeren kunnen bijvoorbeeld ook helpen bij het organiseren voor activiteiten voor de ouderen.”, aldus William en Waylon. “Wij proberen de gemeenschap weer samen te krijgen.”Back To Top