EEM Groepenkasten

Nieuw parcours voor Noord Nederlands Kampioenschap halve marathon

33e Drenthe Loopfestijn Klazienaveen 2016 02Klazienaveen – De organisatie van het Drenthe Loopfestijn komt met een nieuw parcours voor de halve marathon. Niet meer de traditionele 2 rondes, maar één grote ronde van 21,1 kilometer.

Nieuw parcours halve marathon

Het nieuwe parcours voert de deelnemers onder andere naar Klazienaveen-Noord, Nieuw-Dordrecht, langs het prachtige Koning Willem Alexander Kanaal en daarmee dwars door het Unesco erkende Geopark de Hondsrug. De start en finish blijven in het centrum van Klazienaveen. De halve marathon is podium van het Noord Nederlands Kampioenschap.

Naast het Noord Nederlands Kampioenschap op de halve marathon organiseert het Drenthe Loopfestijn ook een Drents Kampioenschap, namelijk op de 10 kilometer.

Zaterdag 26 mei

De wedstrijden van het 35e Drenthe Loopfestijn worden gelopen op zaterdagavond 26 mei 2018. Om 19.00 uur knalt het startschot voor deelnemers op de halve marathon, waarna de andere afstanden zullen volgen. Kijk voor meer informatie op www.drentheloopfestijn.nl.

Nacht van Klazienaveen

Zaterdag 26 mei belooft een gezellige dag te worden in Klazienaveen. Al om 7.30 uur zullen de eerste deelnemers van het Drenthe Wandelfestijn vertrekken. Jellema’s BBQ Contest was vorig jaar een groot succes en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Naast de officiële culinaire BBQ wedstrijd wordt er ook gestreden om de titel ‘BBQ Koning van Klazienaveen’. De dag wordt afgesloten met het Drenthe Loopfestijn en De Nacht van Klazienaveen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top