EEM Groepenkasten

Nieuwe jeugdsoos in oude discotheek Le Barrage

monte christo jeugdsoosKlazienaveen – De kans is groot dat het oude pand van discotheek Le Barrage straks weer dienst gaat doen als nieuwe jeugdsoos in Klazienaveen. Voorganger Sparrow was ook al in dit pand gehuisvest als hangplek voor lokale jongeren.

Sparrow ging in 2011 failliet. Sindsdien beschikt Klazienaveen niet meer over een jeugdsoos of iets dergelijks.

Jeugdsoos

Henriëtte Bijen van Monte Christo BV, de nieuwe huurder van het pand, gaat deze week in gesprek met Waylon van Ommen uit Zwartemeer en Lorenzo Snippe uit Klazienaveen, initiatiefnemers voor het opzetten van een nieuwe jeugdsoos. Beide partijen zijn zeer positief over een eventuele samenwerking. Waylon en Lorenzo zijn samen met een aantal leeftijdsgenoten op zoek naar een geschikte locatie voor een nieuwe jeugdsoos. Op dit moment is er in Klazienaveen geen plek meer waar jongeren kunnen samen komen om zich te vermaken. De verveling slaat dan al gauw toe, hetgeen zich uit door hinder in het dorp, zoals vernielingen en geluidsoverlast. Dit is volgens de initiatiefnemers grotendeels te voorkomen door een eigen plek waar jongeren ’s avonds en in het weekend samen kunnen komen.

discotheek le barrage klazienaveen 0

Geschikte locatie

De zoekende jongeren hebben inmiddels een gesprek met de gemeente gehad. De gemeente steunt de groep en wil ze helpen met het vinden van een geschikte locatie. Nu Bijen heeft aangegeven met de jongeren in gesprek te willen hoeft de gemeente dat waarschijnlijk niet meer te doen. De voormalige discotheek wordt omgebouwd tot een leer- en werkplek voor mensen van 18 tot en met 27 jaar. Er komt onder andere een atelier voor het opknappen van meubels en gordijnen, een spa en wellnesscenter, een sportschool, een centrum voor gezonde voeding en een autopoetserij.

Activiteiten

Volgens Bijen, eigenaresse van Monte Christo BV, is het gedeelte waar vroeger de discotheek met podium zat uitstekend geschikt voor een jongerencentrum. Deze vestiging wordt dan een locatie van, voor en door jongeren. Daar past een jeugdsoos prima bij. Er is echter wel één voorwaarde: er moeten activiteiten worden georganiseerd voor beide doelgroepen.

(Bron: emmen.nu)Back To Top