EEM Groepenkasten

Nieuwe museumtuin bij Collectie Brands

collectie brands nieuw dordrecht museumNieuw-Dordrecht – Achter Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht bevindt zich een groot bos van ongeveer 3 hectare groot. Op dit moment wordt er bij Collectie Brands druk gewerkt om het bos te herscheppen in een parkachtige omgeving dat toegankelijk is voor bezoekers en waar onder meer oude landbouwwerktuigen bezichtigd kunnen worden. Ook komt er een recreatieweide met BBQ, picknickplek en speeltoestellen. Verder staat er in het park een insectenhotel en er komt een bijenkolonie.

De afgelopen week is een ploeg van Buurtsupport samen met vrijwilligers van Museum Brands druk bezig geweest met kettingzagen en ander groot materieel om het bos achter het museum te herscheppen in een bospark of bostuin. Buurtsupport heeft met kettingzagen de afgelopen dagen zo’n honderd bomen geveld.

De boomstronken zijn zaterdagochtend met een kraan door de firma Hölsscher uit Klazienaveen, geheel belangeloos, uit de grond getrokken. Het terrein ziet er nu uit of er een bombardement heeft plaatsgevonden. Verder liggen er overal enorme bergen sprokkelhout dat versnipperd gaat worden. Met die houtsnippers worden de paden belegd.

Er worden tevens plekken klaargemaakt waar oude (landbouw)werktuigen onder afdakjes komen te staan. Reclamebureau Speer uit Emmen zal de informatieborden leveren.

Oude werktuigen

In de bostuin staan al een aantal oude werktuigen, die zullen worden opgeknapt. Dit jaar wordt de komst van nog meer werktuigen verwacht. Naast het insektenhotel dat er al staat komt er ook huisvesting voor een bijenkolonie.

De grafstenen uit de collectie van Jans Brands zullen worden opgeknapt en herplaatst.

Er staat al een tuinhuisje, waarbij een picknickplek en een barbeque zullen worden aangelegd, zodat groepen en gezinnen daar kunnen vertoeven.

In de bostuin worden plekken vrijgemaakt voor kramen voor eventuele te houden kunst- en boekenmarkten de komende jaren.

Adres

Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
Webiste: www.collectie-brands.nl
E-mail: info@collectie-brands.nl
Tel: 0591-393400Back To Top